• Stand van zaken dossier Chemours - februari 2021

05 maart 2021

Het college informeert de raad periodiek over de ontwikkelingen in het dossier Chemours. Dat gebeurt met een raadsinformatiebrief. In februari 2021 is er weer een brief gestuurd naar de raad.

• Lagere gezondheidskundige grenswaarde voor PFAS

18 januari 2021

Het RIVM gaat een lagere gezondheidskundige grenswaarde gebruiken voor 4 PFAS-stoffen, waaronder PFOA. Die waarde is verlaagd, omdat deze stoffen schadelijker lijken te zijn dan tot nu toe bekend was. De gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden hebben het RIVM gevraagd wat de nieuwe waarde betekent voor de onderzoeken naar PFOA die in onze regio zijn uitgevoerd.

• Rechtbank: dwangsommen voor PFOA in afvalwater terecht, maar wel te hoog

14 december 2020

De gedeputeerden Bom en Vermeulen van de provincie Zuid-Holland hebben een brief aan de Provinciale Staten gestuurd. Daarin gaan zij onder meer in op de uitspraak van de rechter over dwangsommen die de provincie heeft opgelegd aan Chemours.