Veiligheid

Veiligheid is een belangrijke voorwaarde om prettig te kunnen wonen, werken en leven in de stad. De gemeente investeert in het houden en verbeteren van de leefbaarheid en veiligheid in uw directe woon- en leefomgeving. Ook u als inwoner heeft een rol hierin.

 • Ik heb een hulpvraag over (mijn) veiligheid

  Het kan voorkomen dat u uw veiligheidssituatie wilt verbeteren en u daar ondersteuning of hulp bij nodig heeft. Wij helpen u daar graag bij. Hier leest u hoe u dit kunt doen.

 • Ik wil meehelpen aan een veilige buurt

  In uw eigen buurt kunt u zelf veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden. Zo kunt u zich aanmelden bij Burgernet of bij een buurtpreventieteam en lid worden van een Whatsapp buurtpreventiegroep. Lees hier meer over wat u kunt doen.

 • Apps en meldpunten

  Welke apps kunt u gebruiken om uw veiligheid te verbeteren? En welke meldpunten zijn er waarmee u een bijdrage kunt leveren aan een veiliger Dordrecht? U leest het hier.

 • Veiligheidsthema's

  De gemeente Dordrecht kent een integrale aanpak als het gaat om veiligheid. Dit Integraal Veiligheidsplan is ingedeeld in thema's. Aan deze thema’s gaan we de komende jaren extra aandacht besteden. U vindt hier meer informatie over de inzet en aanpak.