Evenementen

Dordrecht is een echte evenementenstad. Niet voor niets is Dordrecht al drie keer gekozen als evenementenstad van het jaar. Hier zijn we heel trots op. De prijs is een beloning voor alle vrijwilligers, organisatiebureaus en de mooie evenementen voor jong en oud.

Gemeente Dordrecht heeft een evenementenbureau dat organisatoren van evenementen in Dordrecht ondersteunt. Evenementenbureau Dordrecht is één loketfunctie voor alle vragen over een evenement. Ga naar www.dordrechtmarketingenpartners.nl voor contact met Evenementenbureau Dordrecht.

U vindt op onderstaande webpagina's meer informatie en mogelijkheden over het organiseren van een evenement in Dordrecht.

 • Evenement organiseren

  Op deze pagina staat alle informatie over het organiseren van evenementen in Dordrecht.

 • Subsidie evenement

  De gemeente stimuleert het organiseren van evenementen en verstrekt daarvoor subsidie.

 • Respect voor Dordt

  Dordrecht is een stad om respect voor te hebben. Een prachtige binnenstad, waar het fijn is om te komen. Aan die levendigheid draagt u als evenementorganisator ook bij. Evenementen zorgen voor veel plezier, maar u bent ook verantwoordelijk voor het zorgvuldig omgaan met afval. De gemeente ondersteunt u hierbij met het programma Respect voor Dordt.

 • Hitte bij evenementen

  Op warme dagen kan de hitte voor complicaties zorgen bij deelnemers aan evenementen. GGD en RIVM geven tips.

 • Zomerkermis Dordrecht

  Elk jaar vindt in Dordrecht aan de Spuiboulevard/Hellingen (in het centrum) de zomerkermis plaats.

 • Bewonersinformatie bij evenementen

  Informatie die inwoners krijgen als in hun woongebied een evenement is.