Mei

 • Wat kunt u doen tegen ondermijnende criminaliteit op boten en in havens?

  31 mei 2023

  Samen zien we veel, maar is het ook crimineel? Wat is ondermijnende criminaliteit precies? En wat moet u doen wanneer u verdachte signalen herkent? Vragen waar u antwoord op krijgt aan boord van de 'Escaperoomboot-ondermijning'. De boot met specialisten van het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team (ROBT) en het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Rotterdam meert op dinsdag 13 juni aan in de haven van Dordrecht.

 • Dordtenaren met laag inkomen krijgen extra energietoeslag

  31 mei 2023

  Een groot deel van de Dordtenaren die vorig jaar de energietoeslag kreeg, ontvangt vóór de zomervakantie nog eens €400. Zo helpt de gemeente inwoners die ook nu nog financiële problemen hebben door de hoge energiekosten. Het geld komt vanuit het rijk.

 • Dordtse December Dagen gaan door

  De Dordtse December Dagen gaan door in ingedikte vorm. De komende jaren wil het college een aantrekkelijker programma opzetten. Hiermee wil het college het bezoek aan de binnenstad aanmoedigen.

 • Extra geld om de energierekening te betalen

  30 mei 2023

  Heeft u een laag inkomen en kreeg u vorig jaar de energietoeslag? Dan is de kans groot dat u vóór de zomervakantie nog eens €400 van ons krijgt. Met dit extra geld helpen wij mensen voor wie het nog steeds lastig is om de energierekening te betalen.

 • Eigen bijdrage voor iedereen in maatschappelijke opvang

  26 mei 2023

  Het Dordtse college wil dat voortaan iedereen in de maatschappelijke opvang een eigen bijdrage betaalt. Voor een kamer of woning geldt dit al, maar niet voor de crisisopvang en 24-uursopvang bij het Leger des Heils.

 • Dordtpas met 50% korting voor studenten

  17 mei 2023

  Studenten die in Dordrecht wonen, boven de 18 jaar zijn en een MBO of HBO opleiding in Dordrecht volgen, kunnen nu de Dordtpas aanvragen met 50% korting. Voor slechts 20 euro kunnen studenten gratis of met flinke korting toegang krijgen tot veel musea, sport, attracties, film, eten en meer.

 • Deel Laan der Verenigde Naties krijgt opknapbeurt

  22 mei 2023

  Een deel van de Laan der Verenigde Naties krijgt de komende maanden een opknapbeurt. Het gaat om het deel van de weg tussen de afrit A16 (bij het tankstation) en de binnenstad. De laatste mijl naar het centrum is nu geen visitekaartje voor de stad.

 • Merwedehuusjes blijven langer op Veerplaat

  11 mei 2023

  De woonunits voor langdurig dakloze personen aan de Veerplaat zorgen ervoor dat de overlast van deze mensen in de stad merkbaar minder is. Reden voor de gemeente om de omgevingsvergunning voor deze zogenoemde Merwedehuusjes te verlengen. Bovendien gaan we onderzoeken of we meer Merwedehuusjes kunnen plaatsen op het terrein.

 • Ingang Krispijnseweg Weizigtpark 4 weken dicht

  10 mei 2023

  Aannemer GKB is nog steeds volop aan het werk in het Weizigtpark. Vanaf dinsdag 16 mei gaat het pad bij de ingang aan de Krispijnseweg (naast Duurzaamheidscentrum Weizigt) op de schop. Deze ingang gaat daarvoor 4 weken dicht. Voetgangers en fietsers kunnen het park in via de ingang aan de Mauritsweg. De speeltuin is tijdens de openingstijden van Duurzaamheidscentrum Weizigt ook bereikbaar via de ingang van het Duurzaamheidcentrum naast het koetshuis. Het pad vanaf de Krispijnseweg gaat dinsdag 13 juni weer open voor voetgangers en fietsers.

 • Dordtenaren kijken mee naar interieurontwerp Huis van Stad en Regio

  03 mei 2023

  Het nieuwe Huis van Stad en Regio wordt een huis van iedereen. Een plek waar elke Dordtenaar zich welkom en thuis voelt. Daarom mochten verschillende groepen inwoners de afgelopen weken meepraten over hoe het gebouw er van binnen uit gaat zien.

 • Kinderdagverblijf Happy4Kids krijgt boete

  03 mei 2023

  De gemeente Dordrecht heeft kinderdagverblijf Happy4Kids een boete gegeven. Dat gebeurde na een controle van de GGD. De controle vond plaats omdat mensen zich zorgen maakten over de kinderdagverblijven aan de Burgemeester de Raadtsingel en de Beverwijckstraat.