Wat kunt u doen tegen ondermijnende criminaliteit op boten en in havens?

Samen zien we veel, maar is het ook crimineel? Wat is ondermijnende criminaliteit precies? En wat moet u doen wanneer u verdachte signalen herkent? Vragen waar u antwoord op krijgt aan boord van de 'Escaperoomboot-ondermijning'. De boot met specialisten van het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team (ROBT) en het Platform Veilig Ondernemen (PVO) Rotterdam meert op dinsdag 13 juni aan in de haven van Dordrecht.

Het gaat om een escaperoom op een boot. De escaperoom laat spelenderwijs aan bezoekers zien welke activiteiten mogelijk te maken hebben met vormen van crimineel gedrag. Een haven is een populaire plek voor waterliefhebbers, maar ook voor criminelen.

Het spel

Thema's die aan bod komen tijdens het spel zijn onder andere mensenhandel, drugstransport en geldtransport. Ook het anoniem verblijven op een boot, om mogelijk uit handen van justitie te blijven, komt aan bod. In de drijvende escaperoom krijgt u 30 minuten de tijd om foute keuzes te vermijden en uitdagende puzzels op te lossen. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen aan de specialisten van het ROBT en PVO.

Voor wie?

De Escapeboot komt te liggen in de Nieuwe Haven in Dordrecht. De jachthaven waar ook de Koninklijke Dordrechtsche Roei- en Zeilvereniging is gevestigd. Booteigenaren, jachthavengebruikers, omwonenden, ondernemers en ook overheidspersoneel leren die dag hoe zij signalen van ondermijnende criminaliteit kunnen herkennen. Zo leert u de signalen kennen van een 'smokkelboot'. Denk bijvoorbeeld aan grote sporttassen of veel duikapparatuur.

Aanmelden

Deelname is gratis. Meld u aan via dit formulier om verzekerd te zijn van deelname aan de escapeboot. De beschikbare plekken zijn beperkt.