‘t Koeienveld

De Centrale Open Ruimte, in de volksmond ’t Koeienveld genoemd, bestaat uit twee delen die worden gescheiden door de spoorlijn Dordrecht–Geldermalsen.

Bezoekadres:
Google maps ‘t Koeienveld

Het noordelijke deel met de grote speeltuin en het rosarium is in de jaren ’80 ingericht als park. Het zuidelijke deel met het Cruyff Court is in de jaren ’90 ontwikkeld. De twee delen zijn verbonden met een fietsers- en voetgangerstunnel onder het spoor.

Wat is er te doen?

Het rosarium in het noordelijke deel is een tuin waar oorspronkelijk veel rozenstruiken stonden. Andere planten bleken beter geschikt voor deze grond waardoor er tegenwoordig in de plantvakken veelal een andere beplanting staat. In het rosarium staan verschillende bankjes waar u even rustig kunt zitten.

In het noordelijke deel van de Centrale Open Ruimte ‘t Koeienveld is een grote speeltuin aanwezig met ruimtenetten, klimtoestellen, speelkasteel met glijbaan, wip, schommels en zandwerkplaats. In 2010 is in samenwerking met de bewoners besloten om een duikelrek, huppelplaten en een kabelbaan toe te voegen aan de speelplek. Op het gras in het noordelijke deel staan twee goals met bankjes ernaast. Verder is er een Cruyff Court in het zuidelijke deel die onder schooltijd door de naastgelegen school wordt gebruikt. Na schooltijd kunnen de kinderen uit de wijk ook gebruik maken van Cruyff Court. In het zuidelijke deel is een skateterrein ingericht met een halfpipe. Naast het terrein staat een overdekte jongerenontmoetingsplek. Vanwege alle speelterreinen in het park mag de hond nergens komen. Daarom is aan de rand van het zuidelijke deel een hondenspeelplaats ingericht. De hond mag hier loslopen.

Onderhoud

Heeft u op- of aanmerkingen op het onderhoud? Dan mag u altijd contact opnemen met de gemeente via de Wijklijn.