Overkamppark

Het Overkamppark is ontworpen in de nieuwe Engelse landschapsstijl en in 1975 aangelegd op voormalig landbouwgrond.

Bezoekadres:
Google maps Overkamppark

Kleine hoogteverschillen en slingerende paden en vijvers zijn goed herkenbaar in het park. In het park staat een monumentale boerderij met koetshuis. In 2010 is het park aan de zuidoostzijde uitgebreid met het voormalige ‘terrein van De Vlaming’, waardoor ecologisch gezien de Dordwijkzone (noord- zuid) versterkt is.

De slingerende wandelpaden tussen de bomen maken het Overkamppark een leuk wandelpark. Tijdens de wandeling komt u de monumentale boerderij met koetshuis, de twee Oostenrijkse blokhuizen en het kunstwerk Reliëf 8 van Peter Struycken tegen.

In de speeltuin met schommel, wip, rekstok, glijbaan en zandbak kunnen kinderen heerlijk spelen. De twee voetbalgoals worden regelmatig gebruikt door de bezoekers. Uw hond mag loslopen in het Overkamppark met een uitzondering van de speelplek voor kinderen.

De gemeente heeft samen met de Natuur- en Vogelwacht in 2012 - 2013 de ecologische inrichting versterkt. Zo is er een paddenpoel gegraven en een insectenmuur en vleermuizentoren gebouwd. In het park zijn ook natuurvriendelijke oevers aangelegd. Verschillende soorten planten en dieren krijgen daardoor de kans om in het park te leven.

Heeft u op- of aanmerkingen op het onderhoud? Dan mag u altijd een melding doen via de Wijklijn.