Oostkilpark

Het Oostkilpark ligt langs een oude kil.

Bezoekadres:
Nijenstein 50
3328 ZK Dordrecht
Google maps Oostkilpark

Een kil is een ander woord voor kreek of sloot. Deze kil is ontstaan tijdens de Sint Elizabethsvloed in 1421. Het Oostkilpark ligt vanaf de Wieldrechtse Zeedijk tot aan het Rustenburgpark in oost-west richting door de wijk Sterrenburg.

In 1975 zijn de oevers ingericht als park zodat de inwoners van Sterrenburg langs het water kunnen wandelen. Het geasfalteerde pad op de oever van de kil is een veel gebruikt wandelpad. De groene oevers, het water en de groene eilandjes in het water maken het Oostkilpark aantrekkelijk om te wandelen. Verspreid over het Oostkilpark liggen drie trapveldjes. De kinderen uit de buurt voetballen vaak op deze veldjes.

Onderhoud

De eilandjes in het westen van het park worden ecologisch beheerd en zijn niet bereikbaar voor u als bezoeker. Oostkilpark is samen met de Westkil een belangrijke ecologische verbinding in de stad Dordrecht. Het beheer en onderhoud is afgestemd op de aanwezige planten en dieren. Heeft u op- of aanmerkingen op het onderhoud? Dan mag u altijd een melding doen via de Wijklijn.