Dubbelmondepark

Het Dubbelmondepark is in 1975 aangelegd voor de wijk Dubbeldam. Het park ligt ingesloten tussen de N3, Landgoed Dordwijk, het Insula College en verzorgingstehuis Dubbelmonde.

Bezoekadres:
Google maps Dubbelmondepark

In het bosachtige park kunt u goed wandelen. In het park kunt u plots oog in oog staan met de twee Schotse hooglanders die los lopen in het Dubbelmondepark. Deze runderen zorgen er op een natuurlijke manier voor dat gras en kleine planten gesnoeid worden. Uw hond mag los lopen in het Dubbelmondepark. Maar kijkt u wel uit dat de hond niet te dicht bij de Schotse hooglanders komt.

Het instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid organiseert excursies in het Dubbelmondepark. Samen met een gids kunt u een wandeling maken om de bijzondere planten en dieren die in het park voorkomen, te ontdekken.

Onderhoud

De gemeente beheert het Dubbelmondepark extensief. Dat betekent dat de gemeente zo min mogelijk werkzaamheden verricht zodat de natuur zijn gang kan gaan. Alleen noodzakelijke werkzaamheden worden uitgevoerd. Een groot deel van het onderhoud voeren de Schotse hooglanders uit voor de gemeente. Zij begrazen het park waardoor de gemeente dit niet met machines hoeft te doen. De gemeente zorgt voor de Schotse hooglanders en voert de runderen alleen bij als dat nodig is. Heeft u op- of aanmerkingen op het onderhoud? Dan mag u altijd een melding doen bij de Wijklijn.