Onafhankelijke cliëntondersteuning

Als je zorg of hulp krijgt of zoekt, heb je vaak veel vragen. Je hebt daarbij recht op gratis en onafhankelijke ondersteuning.

Kinderen, ouders en jongeren tot 21 jaar kunnen in Dordrecht gebruik maken van Onafhankelijke Cliëntondersteuning Jeugd van MEE.

Een cliëntondersteuner helpt en denkt mee over de oplossing voor je vraag. Het is belangrijk dat die oplossing past bij jouw situatie. Een cliëntondersteuner kent de mogelijkheden, weet de weg en is in staat het overzicht te houden. Onafhankelijke cliëntondersteuning wil zeggen dat jouw belang voorop staat. De cliëntondersteuner heeft zelf geen belang in de route of het aanbod dat je gebruikt.

De cliëntondersteuner en jij ontmoeten elkaar op een plaats die handig is en past bij wat je moet doen. Dat is meestal thuis, maar kan ook op kantoor bij MEE Plus of bijvoorbeeld op school. Je bepaalt dat samen. Ook kan er contact zijn via e-mail, telefoon of WhatsApp. De cliëntondersteuner is flexibel in plaats en tijd, waarbij we proberen het contact overdag te hebben. Cliëntondersteuning is gratis voor jongeren en hun ouders.


Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem dan contact op met Onafhankelijke Cliëntondersteuning Jeugd:
•    Telefoon: 078 750 89 00 (maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur)
•    E-mail: oco.jeugddordrecht@meeplus.nl
•    Website: Informele Onafhankelijke Cliëntondersteuning