Zorg en ondersteuning

 • Zorg en ondersteuning

  De gemeente Dordrecht is verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van inwoners (Wmo). Hebt u moeite met het deelnemen aan de samenleving? Hebt u problemen met het zelfstandig leven? Dan kunt u een beroep doen op maatschappelijke ondersteuning.

 • Sociale Dienst Drechtsteden

  De Sociale Dienst Drechtsteden is de regionale sociale dienst voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. De sociale dienst helpt inwoners van de Drechtsteden die ondersteuning nodig hebben.

 • Mantelzorg

  Mantelzorg is de zorg die iemand onbetaald, niet georganiseerd en niet beroepsmatig geeft aan iemand uit zijn of haar eigen sociale omgeving.

 • Vrijwilligers

  Ook inwoners zelf geven elkaar ondersteuning. Bijvoorbeeld met mantelzorg voor een familielid of bekende. Of met vrijwilligerswerk. De gemeente biedt ondersteuning aan mantelzorgers en vrijwilligers.

 • Jeugdhulp

  Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor alle jeugdhulp voor kinderen en jongeren tot 18 jaar. In Dordrecht organiseren we de jeugdzorg dichtbij en op maat, zoveel mogelijk binnen uw omgeving. Het sociaal wijkteam staat daarin centraal.

 • Ruimte voor activiteiten

  Wilt u incidenteel (bijvoorbeeld iedere woensdagavond een paar uurtjes of eenmalig voor een presentatie) een ruimte te huren? Dat kan via het Makelpunt.

 • Week van de Opvoeding

  Begin oktober staat ieder jaar in het teken van opvoeden. In het hele land worden activiteiten georganiseerd door allerlei organisaties die een rol spelen in de opvoeding. Zo ook in Dordrecht van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober 2019. De activiteiten geven de mogelijkheid om meer informatie op te doen over een specifiek thema. Maar ook om andere ouders en opvoeders te ontmoeten, tips en verhalen uit te wisselen en kennis te maken met verschillende Dordtse initiatieven.

 • Samen tegen armoede

  Eén op de tien huishoudens in Nederland heeft problematische schulden. Ook in Dordrecht is armoede helaas aan de orde van de dag. Met het programma 'Samen tegen armoede' willen we hier iets aan doen.