Maatschappelijke Diensttijd

De gemeente Dordrecht is gestart (in februari 2020) met een tweejaarlijkse pilot Maatschappelijke Dienststijd (MDT) onder de naam The Next Chapter.

Dit is een programma voor jongeren met een tussen 16 en 27 jaar van alle achtergronden die wonen in de Drechtsteden. Zij krijgen de kans in een half jaar tijd werkervaring op te doen, hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen en zich op een praktische manier in te zetten voor de samenleving. De pilot in Dordrecht maakt deel uit van het landelijke programma Maatschappelijke Diensttijd (MDT).Logo MDT en R-Newt

Informatie voor jongeren

Wil je aan toffe opdrachten werken en zo ontdekken waar je goed in bent? Meld je aan en doe mee!

The next chapter is voor jou wanneer je:

- je tussen de 16 en 27 jaar bent
- je in Dordrecht of omgeving woont
- je wilt achterhalen waar jouw talenten liggen
- je jezelf wilt ontwikkelen, op persoonlijk en professioneel vlak

Wat ga je doen?

Je werkt mee aan leuke opdrachten en ontdekt zo waar je goed in bent. Je gaat een half jaar lang voor 20 uur per week aan de slag met je eigen ontwikkeling en werkt aan projecten in de stad, zelfstandig en in een team. Tijdens The Next Chapter kom je erachter waar jouw kracht ligt en hoe je die kunt inzetten. Voor jezelf en voor anderen. Meer informatie over het programma vind je in deze flyer

Aanmelden?

Meld je aan en zet je actief in voor de samenleving. Dit kun je doen door contact op te nemen met jongerenorganisatie R-Newt. Stuur een mail naar Richard@r-newt.nl of bel of app hem op 06-18949549.

Informatie voor bedrijven en organisaties die bij willen dragen aan het programma

Heeft u een plek in uw organisatie die aansluit bij de jongeren in hun talentontwikkeling of zoektocht naar werk? Of Verzorgt u trainingen die aansluiten bij het programma of denkt u een andere waardevolle bijdrage te kunnen leveren voor de deelnemende jongeren? Laat dit ons dan vooral weten?
Hiervoor kunt u contact opnemen met Chantal Buster via Chantal@r-newt.nl of bel of app op 06-12540846.