Maatschappelijke Diensttijd

MDT staat voor maatschappelijke diensttijd. Het is een tijd waarin je investeert in jezelf; in wat je leuk vindt en wat je verder wilt ontwikkelen.

Wat houdt het in?

Je krijgt een eigen begeleider, volgt trainingen en krijgt vaak ook een certificaat. Handig voor je cv, bij het maken van een studiekeuze of de volgende stap voor je toekomst. 

Bouwen aan een netwerk

Met MDT investeer je niet alleen in jezelf, maar ook in je stad. Door een project in je wijk of vrijwilligerswerk bij een vereniging help je ook je omgeving verder. En je komt in contact met mensen die je anders helemaal niet zo snel zult tegenkomen. Altijd handig voor je netwerk. En natuurlijk een mooi ervaring om mee te maken! 
 

Informatie voor jongeren

MDT doe je in je vrije tijd of in een tussenjaar. Alleen of met een groep. Van een paar uur per week tot een paar dagen, dat is jouw keuze. Maak bijvoorbeeld met andere jongeren je eigen vlogs, zet je in voor de natuur of help ouderen bij jou in de buurt. Bijna alles kan. Kies zelf welke MDT bij je past. 

Wat ga je doen?

Nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden? Hieronder staat een overzicht van de verschillende trajecten die in onze regio worden aangeboden. Wil je meer over weten over alle mogelijkheden? Open dan deze flyer of check de websites en sociale media van elk programma.

Overzicht projecten in de Drechtsteden

Overzicht projecten in de Drechtsteden
 

Next Up

The NXT Chapter YourCube Zwijndrecht YourCube Dordrecht
Met wie volg ik het traject? In een groep van 8 tot 15 personen In een groep van 10 tot 15 personen Voornamelijk individueel, maar matchen met anderen kan ook Kan alleen of in een groep
Hoe lang ben ik bezig met het project? 80 uur die je zelf indeelt, meestal in 12 weken  20 uur per week voor een periode van 6 maanden 80 uur verspreid over 6 maanden 80 uur in een periode van 3 tot 6 maanden
Waar gebeurt alles? Op verschillende locaties in Dordrecht en andere Drechtsteden  Op verschillende locaties in Dordrecht. Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht Dordrecht
Website www.nextup.nl  www.thenxtchapter.nl  www.jongzwijndrecht.nl www.netwerkdordtsehelden.nl of www.yourcube.nl 

 

Informatie voor bedrijven en organisaties 

Heeft u een plek in uw organisatie die aansluit bij de jongeren in hun talentontwikkeling of zoektocht naar werk? Verzorgt u trainingen die aansluiten bij het programma of denkt u een andere waardevolle bijdrage te kunnen leveren voor de deelnemende jongeren? Laat dit ons dan vooral weten! U vindt de contactgegevens van elk project op hun website.