Kromhout: rioleringswerkzaamheden

Er is onderhoud nodig aan de riolering in het Kromhout en op de Cornelis de Wittstraat. We vervangen het vuilwaterriool en leggen een nieuw regenwaterriool.

Aannemer M.J. Oomen voert de werkzaamheden uit. Wilt u op de hoogte blijven van dit project? Download dan de omgevingsapp ‘Kromhout’.

Wanneer werken wij?

Op 30 oktober 2023 zijn de werkzaamheden begonnen. Het werk gebeurt in 7 fases. Op de kaart hieronder kunt u die fases zien. Per fase zijn wij 3 à 4 weken bezig. Wij beginnen met fase 1, Cornelis de Wittstraat, en werken zo naar de kruising met de St. Jorisweg, fase 7. Wij verwachten in mei 2024 klaar te zijn. Duurt een fase langer of zitten de werkzaamheden tegen? Dan informeren wij u hierover in omgevingsapp ‘Kromhout’.  

Tekening aanpak riolering Kromhout in fases
Planning van werkzaamheden.
 

Welke hinder kunt u ervaren?

Per fase is de gehele weg afgesloten. Er zijn omleidingsroutes. Deze routes zijn met borden aangegeven. Voetgangers en fietsers (fiets aan de hand) kunnen altijd langs het werkvak.

De werkzaamheden veroorzaken geluid en soms ook trillingen. Deze kunt u horen en/of voelen. Wij monitoren deze trillingen. Voordat de werkzaamheden starten, krijgt u een brief van bbci Frijwijk. Dit bedrijf maakt met u een afspraak voor een vooropname. Tijdens deze vooropname maakt het foto’s van de binnenkant en buitenkant van uw woning. Mocht er schade ontstaan, dan kunnen deze foto’s gemakkelijk vaststellen of dat door de werkzaamheden is gekomen.  

Parkeren tijdens de werkzaamheden

Als gevolg van de werkzaamheden zijn er openbare parkeerplekken afgesloten. Wij hebben onderzoek gedaan naar de parkeerdruk in sector E, In onderstaande kaart is dit gebied ingekleurd. Uit dit onderzoek blijkt dat binnen deze sector genoeg plekken zijn om te parkeren wanneer er werkzaamheden voor uw deur zijn. Op de afbeelding hebben wij aangegeven waar u met uw parkeervergunning allemaal mag parkeren. U krijgt hierbij ook toegang tot de Groenedijk. Mocht u in de eigen wijk geen plek kunnen vinden, dan is het in de drie gemarkeerde straten vaak rustig.

Grenst uw eigen oprit of privé parkeerplek aan het werkvak? Dan kunt u hier niet altijd parkeren. Wanneer uw plek niet beschikbaar is, kunt u van ons een tijdelijke parkeervergunning krijgen voor het gemarkeerde gebied op de kaart en de Groenedijk. Wilt u hier gebruik van maken? Geef dit dan door via de omgevingsapp ‘Kromhout’.

Tekening waarop is aangegeven welke parkeervakken zijn afgesloten in buurt Kromhout

Parkeren tijdens werkzaamheden

Het ontwerp van de definitieve inrichting van de straat

Na het rioleringswerk leggen wij tijdelijke bestrating aan. Deze bestrating blijft ongeveer een jaar liggen. Tijdens dat jaar verdicht de grond verder en klinkt de straat wat in. In 2023 leggen wij de definitieve bestrating aan.

Het ontwerp voor de definitieve inrichting van de straat willen wij samen met de bewoners van het Kromhout maken. Als bewoner kunt u zich over een tijdje aanmelden om hierover mee te denken. Wij sturen alle aanwonenden een brief met meer informatie.

Hoe blijft u op de hoogte van het project?

QR-code naar app KromhoutWij hebben speciaal voor het project de app ‘Kromhout’ ontwikkeld. In deze gratis app vindt u meer informatie over de werkzaamheden en de planning. Wekelijks plaatsen wij een update over de voortgang. Ook stelt u ons via de app ‘Kromhout’ eenvoudig een vraag. Wij raden u aan om de app te installeren en zo op de hoogte te blijven van de werkzaamheden. Scan de QR-code te scannen en ga meteen naar de appstore.

Heeft u vragen?

U kunt onze omgevingsmanager Lisa Peek op de volgende manieren bereiken:

  • E-mail: Omgevingsmanagement@dordrecht.nl
  • Telefoon: 085-822 04 37
  • App: Kromhout
  • Inloopuur: Iedere maandag tussen 11.00 en 12.00 uur kunt u binnenlopen bij de keet. De omgevingsmanager en/of uitvoerder zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.