Resultaten veiligheidsmonitor 2023

Benieuwd hoe de veiligheid in je wijk wordt beleefd? Hoe presteert onze stad op het gebied van sociale overlast of criminaliteit in vergelijking met andere gemeenten? Hoe schatten de Dordtenaren de kans in om slachtoffer te worden van woninginbraken? Of de kans op een ongeval met gevaarlijke stoffen? Lees het in de Veiligheidsmonitor.

Elke twee jaar voert het Centraal Bureau voor de Statistiek en I&O Research landelijk de Veiligheidsmonitor uit. Dat doen ze om een lokaal beeld te krijgen van de veiligheidssituatie. Ze hebben verschillende onderwerpen zoals verkeersoverlast, ervaring van criminaliteit en buurtbeleving onderzocht. 

Leefbaarheid en sociale samenhang

Ook in Dordrecht is de Veiligheidsmonitor uitgevoerd. Er zijn extra vragen toegevoegd  rondom wijkveiligheid, cameratoezicht, preventief fouilleren, brandveiligheid en voorbereiding op noodsituaties. Steekproefsgewijs zijn inwoners gevraagd om een enquête in te vullen voor dit onderzoek. Benieuwd hoe jouw wijk scoort? Download het rapport op de website van het Onderzoekscentrum Drechtsteden