Monitor Verkeersveiligheid 1ste kwartaal 2024

Ook in het eerste kwartaal van 2024 is gewerkt aan een veiligere gemeente op het gebied van verkeer. Bewoners geven vaak het signaal af dat verkeersovertredingen een grote bron van ergernis zijn. Ook versterkt dit een gevoel van algemene onveiligheid. Daarom is er gestart met extra verkeerscontroles.

In het eerste kwartaal van 2024 heeft de politie 17 extra controles uitgevoerd. Die komen bovenop de controles die de politie al gepland uitvoert. De hoogte van de boetes zijn in 2024 10% gestegen. Om de ernst van specifieke overtredingen te benadrukken, zijn deze stevig verhoogd. 

Snelheidsovertredingen

In dit kwartaal zijn er 9 boetes uitgedeeld aan bestuurders die te hard reden. Dit aantal staat los van het aantal boetes via flitspalen in onze stad. De bestuurders reden tussen de 12 en 35 kilometer te hard. 

Bellen in het verkeer

Er zijn 84 bekeuringen gegeven voor het bellen in het verkeer. De hoogte van een boete voor bestuurders is 420 euro en voor fietsers is dat 160 euro. 

Door rood rijden

In Dordrecht zijn er tijdens de controles 42 bestuurders beboet die door een rood verkeerslicht reden. Dit leverde hen een boete op van 300 euro. 

De manier waarop bestuurders zich gedragen in het verkeer heeft grote invloed hoe anderen zich voelen op straat. Samen met team Handhaving zet de politie zich in om de straten van Dordt prettig en leefbaar te houden.  

Gedraag je, zeker in het verkeer!

"Misdragingen in het verkeer zijn een grote ergernis voor vele stadsgenoten. Ik heb niet de illusie dat we alles op kunnen lossen met handhaving en boetes. Het gaat ook om fatsoen, laten we elkaar daarop aanspreken", aldus burgemeester Wouter Kolff.