De schoonste buurt van Dordrecht: 1e ronde van 2024 van start!

Na het succes van vorig jaar gaat de wedstrijd 'De schoonste buurt van Dordrecht' door in 2024. Ronde 6 is op 16 januari 2024 gestart. Het doel van de wedstrijd: het aantal zakken met afval en grof afval naast ondergrondse containers verminderen.

Dit keer strijden de Waterhoenstraat, Eisingahof, Patersweg, het Van Bosseplantsoen en het Albert Camus-erf 8 weken lang om de titel 'De schoonste buurt van Dordrecht'.

Mooie prestaties

Bij de vorige ronde ging het Warmoezierspad er met de winst vandoor. Zij hebben 56 dagen geen afval naast de container geplaatst. Bij veel buurten die meededen lag er normaal elke twee dagen wel afval naast de container. Dit is dus een mooie prestatie van de bewoners van het Warmoezierspad.

Positieve motivatie

Het doel van deze wedstrijd is om bewoners op een positieve manier te stimuleren het schoon te houden rond de container. Het bijplaatsen van afval is al jaren een uitdaging. Dit zorgt voor een rommelig straatbeeld en de afvalzakken naast de container trekken ongedierte aan.

Met deze wedstrijd kunnen buurten die deelnemen winnen door geen afval of grofvuil naast de container te plaatsen. De buurt die dit de meeste dagen achter elkaar volhoudt wint. Een speciale teller naast de container houdt het aantal dagen bij dat er geen afval naast is geplaatst.

Eigen buurt aanmelden

Inwoners van Dordrecht kunnen hun buurt nog aanmelden voor één van de volgende rondes. Dat kan via www.dordrecht.nl/deschoonstebuurt. Hier zijn ook de tussenstanden en de eregalerij te bekijken.