Energietoeslag aanvragen kan weer

Bent u minder gaan verdienen of is uw uitkering omlaag gegaan? Dan heeft u misschien recht op de energietoeslag. Heeft u de toeslag niet automatisch gekregen? En denkt u dat u er wel recht op heeft? Sinds maandag 11 december kunt een aanvraag doen.

Website Sociale Dienst Drechtsteden

De energietoeslag is geld van het Rijk om mensen te helpen de energierekening te betalen. Het gaat om mensen met een inkomen lager dan 120% van het wettelijk sociaal minimum en weinig spaargeld. Wat een laag inkomen is leest u op deze pagina. De aanvraag doet u online via de website van de Sociale Dienst Drechtsteden: www.socialedienstdrechtsteden.nl/energietoeslag.

Dit kan tot 1 april 2024. U kunt ook hulp krijgen bij het invullen van de aanvraag. Bijvoorbeeld bij het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt. Vragen kunt u ook stellen aan de klantenservice van de sociale dienst via telefoonnummer 078 - 770 8910.

Energietoeslag in Dordrecht

De energietoeslag is in Dordrecht in totaal €820,- Inwoners krijgen dit in twee termijnen van €410. Mensen van wie wij weten dat zij er recht op hebben, krijgen het geld automatisch. Zij hoeven daar niets voor te doen. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met een bijstandsuitkering of bijzondere bijstand. De eerste termijn van €410 is aan deze groep inwoners overgemaakt. De tweede termijn van €410 maken we in april volgend jaar over. Als u bij deze groep hoort, heeft u een brief gekregen van de Sociale Dienst Drechtsteden.