Nieuwe naam voor Huis van Stad & Regio: Dordthuis

Het te bouwen Huis van Stad & Regio aan de Spuiboulevard gaat Dordthuis heten. Die naam past bij de gastvrije plek die het gebouw wordt voor álle Dordtenaren.

Welke naam geef je aan een plek in onze stad waar je elkaar kunt ontmoeten, zaken regelt en mee kunt doen aan inspirerende activiteiten? Er is lang over nagedacht en een besluit genomen. Het nieuw te bouwen Huis van Stad & Regio krijgt de naam Dordthuis. Die naam geeft aan dat alle Dordtenaren van harte welkom zijn in het nieuwe gebouw. 

In het Dordthuis gaan 4 organisaties samenwerken onder één dak. Het zijn de gemeente, de stadsbibliotheek, de Sociale Dienst Drechtsteden en de afdeling VVV van Dordrecht Marketing & Partners. Dordtenaren kunnen er terecht voor de bekende dienstverlening maar dat is niet alles. Er is ook volop ruimte voor ontmoeting, samen koffie drinken en het volgen van een cursus.

De bouw begint binnenkort. In 2025 gaat het Dordthuis open. Rond de bouwplaats is deze week een meer dan 100 meter lange bouwschutting geplaatst. Dat geeft een mooi voorproefje van waar het Dordthuis voor staat. 

www.dordrecht.nl/dordthuis