Nieuws

Het laatste nieuws van de gemeente.

 • Rechter: DuPont/Chemours aansprakelijk voor vervuiling, gemeenten voelen zich gesteund

  27 september 2023

  Dupont/Chemours is verantwoordelijk voor de vervuiling die zij heeft veroorzaakt door de uitstoot van PFOA en GenX. Dat heeft de rechter in een tussenvonnis in de rechtszaak tussen vier gemeenten en DuPont/Chemours bekrachtigd. Ook oordeelt de rechter dat de bedrijven onrechtmatig hebben gehandeld in de periode 1984-1998. De gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht voelen zich gesteund.

 • Reactie op uitspraak rechtszaak Chemours live te volgen

  26 september 2023

  Woensdag 27 september doet de rechter uitspraak in de zaak die de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Molenlanden hebben aangespannen tegen DuPont/Chemours. De eerste reactie van de betrokken wethouders is woensdag live te volgen via rijnmond.nl.

 • Informatiemarkt over de Spuiboulevard op 30 september

  26 september 2023

  In het Stadskantoor is op zaterdag 30 september een informatiemarkt over de plannen voor de Spuiboulevard? Wie hier meer over wil weten, is welkom van 13.00 tot 17.00 uur.

 • Festival Voor de Vloed

  25 september 2023

  Op zaterdag 30 september wordt in de Dordtse binnenstad op verschillende ludieke manieren aandacht gevraagd voor wateroverlast en overstroming. Gemeente Dordrecht en waterschap Hollandse Delta organiseren deze dag het culturele Festival Voor de Vloed.

 • Dordtenaren scheiden afval steeds beter

  21 september 2023

  De hoeveelheid restafval die Dordrecht inzamelt wordt steeds kleiner. Dordtenaren hadden vorig jaar gemiddeld 191 kilo restafval, vier jaar geleden was dat nog 243 kilo per persoon. Doordat er veel minder afval verbrand wordt levert dat winst op voor het milieu en voor de portemonnee.

 • Krispijnseweg bijna klaar

  20 september 2023

  Van maandag 25 september tot en met donderdag 5 oktober brengt aannemer Gebr. Van Kessel B.V. asfalt aan op de Krispijnseweg. In deze periode is de weg helemaal of voor een deel afgesloten.