Zomer in Dordrecht

Ieder seizoen kent zo zijn eigen aandachtspunten in de stad. Wat doet de gemeente in de zomer om onze stad schoon, leefbaar en veilig te houden?

Tips bij hitte

In de zomerperiode komt het steeds vaker voor dat de temperatuur boven de 30 graden stijgt. Als voor vier dagen achter elkaar de temperatuur 27°C of hoger is, treedt het Nationaal Hitteplan in werking. Dit geldt voor een regio waar de kans op aanhoudend extreem warm weer heel groot is.

Invloed op gezondheid

Maar, ook lagere temperaturen hebben invloed op de gezondheid. Onderzoek heeft uitgewezen dat ouderen eerder kunnen sterven door de hitte. Dit neemt toe bij temperaturen boven de 17-23 °C. Warm weer kan dus tot gezondheidsproblemen leiden. Dit geldt vooral voor gevoelige groepen zoals ouderen en mensen met een chronische aandoening.

Wat kunt u doen

Daarom is het belangrijk om u goed voor te bereiden op hitte. Zorg goed voor uzelf en voor anderen die uw hulp kunnen gebruiken. Wanneer u zelf geen hulp kunt bieden aan anderen, zorg dan dat iemand anders langsgaat. Drink voldoende water, blijf zoveel mogelijk in de schaduw en draag een pet of hoed. Hieronder staan een aantal algemene tips bij hitte voor u. 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Dienst Gezondheid en Jeugd. Hier vindt u ook tips voor ouderen bij hitte en tips voor sporters op warme dagen.

Zon in overvloed? Verzorg jezelf en anderen goed!