Zij gingen u voor in Dordrecht

Op deze pagina kunt andere initiatieven bekijken. Dit zijn onder andere wijkwensen, stadsinitiatieven en burgerinitiatieven.

Speelotheek – Bianca Pipping

Foto van de SpeelotheekBianca verkocht tweedehands speelgoed aan huis. Dat heeft haar op het idee gebracht om een speelotheek te starten. Ze is gestart in een grote ruimte in Stadspolders, maar inmiddels is de Speelotheek verhuisd naar Crabbehof. Bij de speelotheek (Tante Pip) kun je tweedehands speelgoed kopen en lenen. Meer weten over de speelotheek? Bekijk dan deze filmpjes op YouTube. Video 1 en video 2.

Het Vogelnest – Ifor Schrauwen

Het Vogelnest is een buurtproject in de Vogelbuurt. Broedplaats Het Vogelnest in Dordrecht biedt een plek waar buren samen dromen kunnen realiseren. Het is een ontmoetingsplaats voor iedereen die de wijk de Vogelbuurt mooier, creatiever en gezelliger wil maken. Samen koken, schilderen, tuinieren, lekker eten en sporten. De ruimte is gratis voor buurtbewoners en buurtinitiatieven. Bekijk voor meer informatie deze YouTube video.

Groeituinen Patersweg – Nienke Blauw en Frits Jung

Op een terrein zo groot als één voetbalveld aan de Patersweg in Krispijn ontstaat een stadsboerderij. Hier worden allerlei verbindingen gelegd om de tuin toegankelijk, uitnodigend en waardevol te maken voor de buurt, de wijk en de stad. Een oogst in producten, sociale verbindingen en nieuwe ontmoetingen. De doelstelling is om het concept volledig zelfvoorzienend te laten zijn. Ook is er een wekelijkse markt waar producten verkocht worden. Meer informatie? Kijk op de Facebookpagina van Groeituinen.

E-wheels – Milco Hoffman

Foto van de e-wheels E-wheels biedt met zijn elektrische shuttles een logistieke dienst aan. Het doel is het overbruggen van ritjes binnen dezelfde wijk. Stichting e-wheels verzorgt personenvervoer op maat in de wijken Sterrenburg, Dubbeldam, Stadspolders, Crabbehof, Wielwijk en Zuidhoven. De elektrische shuttles van e-wheels vervoeren u overal naar toe in uw wijk of de wijk ernaast. 

Rolstoelglijbaan – Esther Beije

Op oudjaarsavond 2020 verteld Thijn (10 jaar oud) bij het tv-programma van Matthijs van Nieuwkerk over een ontwerp voor een rolstoelglijbaan. In het tv-programma is dit model door twee kinderen getest, één van deze kinderen was de Dordtse Luuk. Zijn ouders zijn nu bezig om de rolstoelglijbaan een plek te geven in een Dordtse speeltuin. Het speeltoestel moet aan veel eisen voldoen en heeft veel plek nodig. Esther Beije heeft het plan aan ons voorgelegd. Samen kijken we nu waar de glijbaan het beste kan staan. Ook bespreken we en hoe we dit financieel mogelijk kunnen maken. Meer weten? Bekijk de aflevering van het tv-programma Matthijs Gaat Door.

Buurtmoestuin De terp – Jan Siebens

Vanaf 2016 is op de Staart de moestuin de Terp gevestigd. De tuin zorgt voor verbondenheid. Samen tuinieren met de buurt heeft het idee van deze volkstuin opgeleverd. Meer informatie kunt u vinden op de website van Moestuin de Terp.