RVV-ontheffing (parkeren bij werkzaamheden)

Met de RVV-ontheffing (Reglement verkeersregels en verkeerstekens) kunt u voor bepaalde verkeersregels of verkeerstekens ontheffing krijgen. Bijvoorbeeld als u wilt parkeren op een plek waar dat niet mag. 

Wilt u gebruik maken van de openbare ruimte, bijvoorbeeld voor:

  • een verhuislift
  • een steiger
  • een container
  • het afzetten van een straat

dan heeft u een vergunning voor het gebruik van de openbare ruimte nodig.

Aanvragen

Aanvraag RVV ontheffing

Kosten en afhandeling

De ontheffing kost € 65,10 per voertuig. Aan de balie betaalt u met de pin. Alleen als pinnen echt niet mogelijk is, accepteren wij ook gepast contant geld.

Vraag de ontheffing zo snel mogelijk aan. Wij hebben maximaal 6 weken nodig om een besluit te nemen. Vraagt u de ontheffing minder dan 6 weken voor het ingaan van de ontheffing aan? Dan kunnen wij niet beloven dat u op tijd antwoord krijgt over uw aanvraag.

Wanneer nodig?

U heeft een RVV ontheffing nodig als:

  • u (tijdelijk) ontheffing wilt van een bepaalde verkeersregel
  • u (tijdelijk) ontheffing wilt van een bepaald verkeersteken

bijvoorbeeld als u uw werkauto of bestelbus wilt parkeren op plaatsen waar dat normaal niet mag. Dit komt het meest voor in het autovrije gebied in de binnenstad. Maar ook voor andere plekken in Dordrecht kunt u de ontheffing aanvragen.

Op parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt, verleent de gemeente geen ontheffing. Ook verlenen wij geen ontheffing van/of korting op parkeergeld.
Wanneer u bijvoorbeeld steigers, hoogwerkers en/of containers wilt plaatsen, heeft u voor het gebruik van de openbare ruimte een vergunning nodig.

Wilt u verhuizen binnen het autoluwe gebied? Vraag hiervoor een ontheffing aan voor het autoluwe gebied. Meer informatie daarover leest u op de pagina Ontheffing autoluw aanvragen.

Besluit

De gemeente beoordeelt of u de ontheffing echt nodig heeft. Ook kijkt zij of er andere mogelijkheden voor u zijn. U krijgt een brief met ons besluit en als u de ontheffing krijgt haalt u deze op in de Stadswinkel.

Meer informatie

Misschien zijn deze pagina's ook interessant voor u:

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in, binnen 5 werkdagen krijgt u antwoord van ons.