Parkeren grote voertuigen

Wit u een voertuig langer dan 6 meter of hoger dan 2,40 meter parkeren? Dat mag op gratis speciale parkeerplaatsen in Dordrecht. Tegen betaling mag u parkeren op een afgesloten terrein aan de Bamendaweg.

Bamendaweg

De kosten

  • een parkeerplaats van 8 meter diep kost € 99,10 per maand (exclusief BTW)
  • een parkeerplaats van 11 meter diep kost € 109,50 (exclusief BTW)
  • u betaalt eenmalig per parkeerplaats de waarborgsom van € 100,- voor de sleutel. Dit bedrag krijgt u terug als u de parkeerplaats opzegt en de sleutel inlevert.

Parkeerplaatsen met een lengte van 11 meter zijn op dit moment niet beschikbaar. Hiervoor kunnen wij u op een wachtlijst plaatsen.

Aanvragen

Vul het Aanvraagformulier parkeerplaats Bamendaweg (pdf, 80 kB) in en stuur dit op. Ook stuurt u een kopie van het kentekenbewijs van het voertuig mee.

Afhandeling

Binnen 14 dagen na ontvangst van uw aanvraag krijgt u bericht van ons. In de Stadswinkel tekent u de overeenkomst en betaalt u de waarborgsom voor de sleutel. In de Stadswinkel betaalt u met de pin. U krijgt direct het parkeerbewijs mee en een sleutel van het parkeerterrein van de Bamendaweg. U ontvangt elk kwartaal een nota voor het betalen van de huur van de parkeerplaats.

Kenteken wijzigen

Het kenteken op het parkeerbewijs wijzigt u aan de balie van de Stadswinkel. Uw nieuwe parkeerbewijs krijgt u gratis mee als u het oude inlevert.

Opzeggen

De opzegtermijn is 1 maand. U stuurt een brief waarin u de stallingsovereenkomst opzegt naar:

Gemeente Dordrecht

De Stadswinkel

Postbus 8

3300 AA Dordrecht

Binnen 14 dagen krijgt u een bevestiging met informatie over het inleveren van de sleutel.

Algemene stallingsvoorwaarden (pdf, 1,7 MB) 

Lokatie Bamendaweg Dordrecht (pdf, 296 kB)

Parkeerplaatsen voor vrachtwagens

Op Overzicht parkeerplaatsen vrachtwagens (pdf, 12 kB) ziet u waar u uw grote voertuig mag parkeren. U mag hier de eerste 24 uur gratis parkeren. Als het parkeerterrein niet gratis is, staat dat op het terrein aangegeven.

Parkeerplaats voor bus

In het centrum van Dordrecht gelden de volgende parkeerplaatsen voor bussen:

  • Hellingen: 2 busparkeerplaatsen (aangegeven met borden) betaald parkeren; in- en uitstappen
  • Merwekade: 3 busparkeerplaatsen (aangegeven met borden) betaald parkeren; in- en uitstappen
  • Spuiboulevard (op de stoep bij de parkeerplaats voor het Stadskantoor) betaald parkeren voor maximaal 30 minuten; 1x in- en uitstapplaats (aangegeven met borden)
  • P+R Weeskinderendijk (langs de kant van de weg, gedeeltelijk onder het viaduct): gratis busparkeerstrook voor 2 bussen (aangegeven met borden)
Meer informatie

Misschien is de pagina Vrachtverkeer / zwaar vervoer in binnenstad ook interessant voor u. Vindt u geen antwoord op uw vraag? Vul dan het contactformulier in. Binnen 5 werkdagen krijgt u antwoord van ons.