Frans Schoenmakers

Frans Schoenmakers

Het is jullie feest!

Een huwelijksvoltrekking hoort een feest of tenminste een feestje te zijn. Vaak is het een onderdeel van een groter geheel dat ieder bruidspaar op zijn eigen manier invult. Daar wordt vaak lang over nagedacht. En waarom zou je dan ook zelf niet over de wijze waarop het huwelijk wordt voltrokken goed nadenken en er een belangrijke bijdrage aan leveren? Dat kan door in het voorgesprek, dat ik graag met elk bruidspaar heb, duidelijk je wensen kenbaar te maken. Het is aan mij als trouwambtenaar om de officiële kant van de huwelijksvoltrekking te bewaken. Het is aan ons samen om er, ondersteund door jullie getuigen en gasten, iets moois van te maken.

Mijn voorkeur heeft het om op een stijlvolle en ontspannen manier een duidelijk persoonlijk tintje aan het geheel te geven. Dat kan ik nooit voor jullie en in mijn eentje bedenken. Kortom: het aanstaande bruidspaar is duidelijk als eerste aan zet.

Zelf heb ik maar beperkt ervaring met huwelijksvoltrekkingen: ik ben immers maar 1x getrouwd en dat al meer dan 37 jaar met dezelfde vrouw. Ik heb wel veel ervaring met het houden van een speech(je) en ik heb geleerd dat je je daarvoor eerst moet verdiepen in degenen die je gaat toespreken. Stiekem hoop ik nog eens mijn eigen dochters te trouwen, want daar heb ik wel gespreksstof voor!

Na een arbeidzaam leven van bijna 40 jaar ben ik onlangs met pensioen gegaan. En ik heb me voorgenomen mijn tijd te besteden aan leuke en zinvolle zaken. Een bijdrage leveren aan een bruiloft waar bruid en bruidegom nog jaren met genoegen op terug kunnen kijken vind ik zowel zinvol als leuk. Het is ook heel fijn om dat in Dordrecht te doen. Ik woon als geboren Rotterdams schipperskind ruim 30 jaar in deze fraaie stad en we mogen trots zijn op een aantal prachtige trouwlocaties, waaronder het fraaie stadhuis.

Zoek je aansluiting bij wat meer persoonlijke interesses van mij, dan kan je onder andere denken aan de wereld van scheepvaart en transport, aan onderwijs, aan Bourgondisch tafelen, aan mooie reizen en aan tennis.

Met vriendelijke groet,

Frans Schoenmakers