Verkeersprojecten

 • 30 km in 19e eeuwse Schil

  De gemeenteraad heeft in 2013 het Verkeersstructuurplan Centrum vastgesteld. Eén van de maatregelen is de invoering van een 30 km-zone in het gebied 19e-eeuwse Schil.

 • Groot onderhoud N3

  De N3 gaat grondig op de schop. Begin augustus start Rijkswaterstaat met het groot onderhoud van de N3. Er komt nieuw stil asfalt en een gehele nieuwe fundering.

 • Derde spoor Betuweroute

  De Betuweroute voert van de Rotterdamse haven naar Zevenaar. Deze route krijgt een betere aansluiting op het Duitse spoornetwerk.

 • Spoorveiligheid

  De Drechtsteden zijn onderdeel van belangrijke Europese spoorverbindingen: de verstedelijkte zone tussen Amsterdam en Antwerpen en de industriële zone tussen Rotterdam, Antwerpen en het achterland.

 • Aanpak verkeersonveilige plekken

  Veilig verkeer in Dordrecht. Dat vindt iedereen belangrijk. We onderzochten op welke plekken de meeste ongelukken gebeuren. En we vroegen Dordtenaren om aan te geven welke plekken zij in de stad als verkeersonveilig ervaren. Die hebben we samengevoegd in een plan van aanpak om het verkeer in Dordrecht steeds veiliger te maken. Op deze pagina's leest u hier meer over.

 • Vervanging pollers

  De binnenstad van Dordrecht is autoluw. Dit houdt in dat auto's, motoren, bussen en vrachtwagens alleen met een ontheffing het gebied in kunnen rijden. Sinds 1 juli controleert een systeem met camera's en kentekenherkenning of iemand het gebied in mag rijden. De bewegende paaltjes (pollers) zijn niet meer nodig.

 • Dordt op de fiets

  Steeds meer Dordtenaren stappen op de fiets. Want fietsen is leuk, gezond en goed voor het milieu. Bovendien houdt het de stad goed bereikbaar. Op deze pagina vindt u allerlei informatie over fietsen in Dordrecht.