We bouwen aan de nieuwe Spuiboulevard

De komende jaren bouwen we aan de nieuwe Spuiboulevard. Het wordt een mooie en prettige plek om te wonen en te verblijven.

Rond de nieuwe Spuiboulevard komt een levendige en groene stadswijk met 800 nieuwe, duurzame woningen. Oude kantoren maken plaats voor een deel van deze woningen. En voor het nieuwe Dordthuis. Dit gebouw is het gezamenlijke onderkomen van de gemeente, de bibliotheek, de Sociale Dienst Drechtsteden en de VVV. Op de nieuwe boulevard komt veel groen, dat belangrijk is voor het klimaat en de natuur. Een groene toegang tot onze levendige binnenstad. Goed bereikbaar en met volop ruimte voor de fietser en wandelaar, terwijl er minder plaats is voor de auto. Zo maken we onze stad nóg mooier!

Groene en autoluwe Spuiboulevard

Levendige en groene stadswijk

Impressie - groene en autoluwe Spuiboulevard 300x200 Impressie - Levendige en groene stadswijk 300x200
Meer groen, meer ruimte voor fietsers en voetgangers en minder ruimte voor auto's. Lees meer. Aan de Spuiboulevard komen ruim 500 woningen rondom groene hoven. Een prettige plek om te wonen. Lees meer.

Verkeer en parkeren

Maquette in het Stadskantoor

Overzicht werkzaamheden verkeersplan Spuiboulevard en omgeving Maquette van de nieuwe Spuiboulevard
Het centrum moet bereikbaar blijven. Bekijk het verkeersplan Spuiboulevard en omgeving. Lees meer.. In het Stadskantoor is een maquette te zien van de Spuiboulevard in de toekomst. Lees meer.

Visie Spuiboulevard

We bouwen aan de nieuwe Spuiboulevard op basis van de 'Visie Spuiboulevard uit 2018' (pdf: 6MB). De gemeenteraad heeft die visie vastgesteld. De uitvoering is in 2022 begonnen. We hopen in 2028 klaar te zijn. 

Geschiedenis

Aan de visie ging een participatietraject vooraf. In januari 2018 heeft de gemeente een SpuiSafari gehouden. Met een groep inwoners, ondernemers, studenten, architecten en eigen medewerkers is het gebied Schil-West uitgebreid verkend. Deze SpuiSafari leverde veel goede ideeën en plannen op. Die zijn verder uitgewerkt in vier SpuiLAB bijeenkomsten met Stichting de Stad.