Voortgang reconstructie Laan der Verenigde Naties tussen afrit A16 en binnenstad

Aan de Laan der Verenigde Naties wordt hard gewerkt aan het opknappen van de weg en de openbare ruimte. Het deel tussen de afrit A16, bij het tankstation, en de binnenstad heeft een flinke make-over gekregen.

De rijweg en het fietspad zijn vernieuwd, er zijn bomen, struiken geplant en bermen ingezaaid en de verkeerslichten zijn vervangen. De werkzaamheden aan rijweg zijn voor de bouwvak klaar. Tijdens de bouwvakantie van 27 juli tot 17 augustus liggen de werkzaamheden stil. Daarna gaan de werkzaamheden aan Dokkades verder. Als die klaar zijn wordt ook het laatste stukje fietspad (tussen de Stadsbrug en Weeskinderendijk) afgemaakt.

Planning werkzaamheden aan kadeherstel

Aannemer De Vries Werkendam herstelt en vervangt de kades aan de Dokweg. Deze werkzaamheden lopen onder andere uit door verontreinigd grondwater. Om de kade te vervangen is een bouwkuip gemaakt met damwanden waardoor het water kon worden weggepompt. Bij het verwijderen van één van de oude kades kwam verontreinigd grondwater vrij. Dit grondwater moet eerst gezuiverd worden voordat het kan worden weggepompt. Na de bouwvak komt er een tijdelijke waterzuiveringsinstallatie en kunnen we de werkzaamheden hervatten. Door deze vertraging wordt het laatste stukje nieuwe fietspad (tussen de Stadsbrug en Weeskinderendijk) later afgemaakt.

Voor het werk van de Vries Werkendam aan de kades geldt dat zij na de bouwvakvakantie van 2024 het werk hervatten. Deze werkzaamheden duren volgens de planning in ieder geval tot medio/eind november 2024.

Afrondende werkzaamheden

In de laatste maanden van 2024 planten we nog meer bomen en struiken en zaaien we bermen in. Begin 2025 voert Heijmans de laatste werkzaamheden uit. Het fietspad bij de kades, ter hoogte van de Dokweg, wordt dan afgerond. Via de 'Heijmans BouwApp' blijft u op de hoogte van planning en de laatste updates. Ook ziet u informatie over afsluitingen, omleidingen en hinder tijdens de werkzaamheden. De app is gratis te downloaden via de App Store en Play Store.