BeverBuzz maakt reizen tijdens wegwerkzaamheden leuker deze zomer

Op 3 juli 2024 opende wethouder Rik van der Linden en een enthousiaste groep kinderen de beverBuzz. Dat is een tijdelijke gratis buslijn die deze zomer rijdt tussen Dordrecht Centraal en Biesboschcentrum Dordrecht. De beverbuzz rijdt van 6 juli tot en met 1 september 2024.

Er staan tijdens de zomervakantie verschillende werkzaamheden gepland in de regio. Zo werkt Rijkswaterstaat aan de A15 en de Heinenoordtunnel in de A29. Dit brengt hinder met zich mee. Met de beverBuzz kunt u makkelijk met het openbaar vervoer reizen. Bijvoorbeeld wanneer u het Biesboschcentrum Dordrecht wil bezoeken.

Dagje uit

De beverBuzz is een leuke aanvulling op een dagje uit. Het gebruikmaken van de beverBuzz zorgt er ook voor dat u de drukte op de weg ontwijkt. 
Vanaf 6 juli is er ook een groene fietsroute vanaf Dordrecht Centraal richting het Biesboschcentrum Dordrecht. U volgt de route via de beverpoten die op de grond te vinden zijn. Ook staan er op 3 plekken borden met daarop de fietsroute

Goed initiatief

"De beverBuzz is een goed initiatief! Zeker gezien de geplande werkzaamheden aan de A15 deze zomer. De Biesbosch is een natuurgebied dat ook veel bezoekers van buiten Dordrecht trekt. Dan is het extra fijn dat mensen nu ook met de bus kunnen gaan. Ik hoop dat er deze zomer veel gebruik gemaakt wordt van de beverBuzz en dat mensen na afloop van de werkzaamheden aan de A15, vaker de bus of fiets blijven pakken," aldus wethouder Rik van der Linden.

Samenwerking

De beverBuzz is een samenwerking tussen Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Drechtsteden, de provincie Zuid-Holland, Qbuzz, Biesboschcentrum Dordrecht en Zuid-Holland Bereikbaar.

Waarom een beverbuzz?

De beverBuzz is één van de mogelijkheden die wordt aangeboden tijdens het groot onderhoud van de A15 deze zomer. Het asfalt op dit traject van de A15 is aan vervanging toe. Vanaf 12 juli tot 28 oktober is de A15 tussen Ridderkerk en Deil 4 weken en 3 weekenden dicht. Rijkswaterstaat vernieuwt er het asfalt. De afsluitingen zijn steeds in één richting. Tijdens de afsluitingen wordt het erg druk. Ook op de omleidingsroutes. De extra reistijd kan tijdens de spits oplopen tot een uur. Vanaf Dordrecht Centraal kunt u met de beverbuzz naar het Biesboschcentrum Dordrecht. 

Directe verbinding

De beverBuzz zorgt voor een directe verbinding vanaf het station. Hierdoor wordt het reizen met het openbaar vervoer laagdrempeliger. En kunt u de drukte op de snelweg ontwijken.  
De bus is een midibus van Qbuzz die elk uur gratis vertrekt vanaf perron B op Dordrecht Centraal. De bus rijdt langs Skicentrum Drechtsteden, Stayokay Hostel, het Biesboschcentrum, de Sterrenwacht Mercurius en de waterbushalte. Met een wrap in de stijl van het Biesbosch is de bus niet te missen. 

Tijdelijke buslijn

De bus rijdt van 6 juli tot en met 1 september 2024. Naast de beverBuzz, zijn er ook andere acties waar u tijdens de werkzaamheden aan de A15 gebruik van kunt maken. Bekijk het volledige overzicht op  www.zuidhollandbereikbaar.nl/a15.  

beverBuzz