Steeds meer mensen gebruiken Dordtpas

De stad ontdekken, leuke dingen doen en mee kunnen doen. Wat je inkomen ook is. Steeds meer mensen maken gebruik van de Dordtpas.

Vorig jaar waren er 22.715 mensen met een Dordtpas. Dat is 3.235 meer dan het vorige jaar. Sinds de lancering in 2020 blijft het aantal groeien, en dat is goed nieuws!
Wethouder Peter Heijkoop: "De Dordtpas moedigt Dordtenaren aan om meer gebruik te maken van voorzieningen, attracties en evenementen van en bij lokale ondernemers. Dat is goed voor de economie van de stad."

Positieve resultaten

Het aantal pashouders is toegenomen, met als uitzondering het aantal minima. Dat is positief, er zijn namelijk minder mensen met een bijstand in 2023. De grootste stijging zie we bij de vrijwilligers, met maar liefst 80%. De mantelzorgwaardering is voor 88% gebruikt. De Dordtpas heeft het afgelopen jaar een aantal succesvolle acties gehad zoals de winterkledingactie, de Dordtpas DoeDag en gratis zwemacties.

Gratis of met korting reizen met de bus

Een regeling die vorig jaar nieuw is toegevoegd is die voor het openbaar vervoer. Ben je ouder dan 18 jaar en heb je nog geen recht op AOW? Als je een laag inkomen hebt kun je dan een kortingsabonnement aanvragen. Buiten de spits reis je dan met 40% korting in de Qbuzz bussen in de Drechtsteden, Molenlanden en Gorinchem. AOW gerechtigde inwoners kunnen een abonnement aanvragen om gratis met de stadsbus in Dordrecht te reizen na 9.00 uur 's ochtends.

Het succes van de Dordtpas gaat verder dan onze stadsgrenzen. 17 andere steden zijn geïnteresseerd in onze aanpak! Zo wordt de Bossche Pas dit jaar geïntroduceerd en werkt Leiden aan de introductie van de Sleutelpas.