Inwoners ontvangen laatste termijn energietoeslag

Inwoners die recht hebben op de energietoeslag van 2023 ontvangen nog één keer geld. De laatste termijn van de energietoeslag 2023 is verhoogd van € 410,- naar € 490,-.

Energietoeslag in Dordrecht

De energietoeslag is geld van het Rijk om mensen te helpen de energierekening te betalen. In totaal ontvangen inwoners €1.300 aan energietoeslag van 2023, verdeeld over drie termijnen. De eerste twee termijnen zijn al betaald. De laatste termijn wordt in april betaald.

Een aanvraag indienen kan nog

Bent u minder gaan verdienen of is uw uitkering omlaag gegaan? Of heeft u de energietoeslag niet automatisch gekregen. Dan heeft u misschien alsnog recht op de energietoeslag van 2023. Tot 1 april 2024 kunt u nog een aanvraag doen. Wie de energietoeslag voor het eerst aanvraagt en er recht op heeft, ontvangt €900.

Website Sociale Dienst Drechtsteden

De aanvraag doet u online via de website van de Sociale Dienst Drechtsteden: www.socialedienstdrechtsteden.nl/energietoeslag. Dit kan tot 1 april 2024.

Hulp bij het aanvragen

U kunt hulp krijgen bij het invullen van de aanvraag. Bijvoorbeeld bij het Sociaal Wijkteam bij u in de buurt. Waar u deze teams vindt, leest u op www.swtdordrecht.nl. Vragen kunt u ook stellen aan de klantenservice van de sociale dienst via telefoonnummer 078 - 770 8910.

Geldpraatje voor advies of een luisterend oor

Bent of kent u iemand met vragen of zorgen over geld? In Dordrecht zijn veel organisaties die kunnen helpen. Op www.geldpraatje.nl staat een lijst met adressen. Daar ziet u de organisaties bij u in de buurt. U kunt ook bellen met 078 - 770 8989. Dan hoort u via de telefoon waar u terecht kunt. Of stuur een mail naar geldpraatje@dordrecht.nl.