Dordrecht krijgt Regionaal Talent Centrum voor jonge turnsters

Voor veel talenten is de overstap van een selectieteam bij een club naar een TeamNL centrum groot. Ze trainen meer en er komt veel meer bij kijken. Met het Regionaal Talent Centrum verkleinen we de stap. 

Het RTC biedt turntalenten uit de regio een omgeving waarin ze zich optimaal kunnen richten op hun ontwikkeling. Denk aan de juiste begeleiding door trainers en specialisten (voeding en gezondheid). De turnsters kunnen verschillende faciliteiten gebruiken zoals studeerplekken, een krachttrainingsruimte en huiskamer. Onderwijs wordt afgestemd op de sportieve doelen van de talenten. 

In het talentcentrum is plek voor 5 tot 8 talenten tussen de 9 en 12 jaar. Zij trainen bij DVO in de Sportboulevard, maar ook bij O&O in Zwijndrecht en bij TeamNL in Rotterdam. 

Sportiefste jeugd

Het Regionaal Talent Centrum Turnen Dames is het zesde erkende regionale talentcentrum van Dordrecht. We hebben ook al RTC's voor ijshockey, kunstrijden, waterpolo, zwemmen en korfbal. Ook voor het shorttrack hebben we een talentenprogramma dat aansluit bij TeamNL. De Sportboulevard is voor bijna allemaal de thuisbasis. Talenten van de verschillende sporten kunnen elkaar daar vinden. 

Dordrecht wil zo veel mogelijk mensen aan het sporten en bewegen krijgen. We zetten daarbij sterk in op ‘de sportiefste jeugd’. Bij sportplezier hoort ook dat je als talent het gevoel blijft houden dat je je kunt blijven ontwikkelen.