Bushalte Centrum verhuist naar Johan de Wittstraat

De bushalte Dordrecht Centrum aan de Spuiboulevard krijgt een nieuwe, tijdelijke plek. De bushalte gaat het hoekje om naar de Johan de Wittstraat.

De nieuwe halte blijft dus dicht bij de oude. Op 2 april starten de werkzaamheden voor de verplaatsing. Op maandag 29 april is de nieuwe halte klaar.

Straat dicht

Tijdens de werkzaamheden is vanaf 8 april tot Koningsdag de Johan de Wittstraat een richting voor al het verkeer afgesloten. Dit geldt voor het stuk vanaf de rotonde (einde Spuiboulevard) tot De Singel. Er zijn omleidingsroutes.

Minder overlast

Op de hoek van de Spuiboulevard en Johan de Wittstraat bouwt ontwikkelaar Van Pelt appartementen. Om veilig te kunnen werken, verplaatsen we de huidige halte. Hierdoor rijdt het bouwverkeer via een andere in-/uitgang. Dit betekent voor de omwonenden veel minder overlast van het bouwverkeer dat nu achterlangs rijdt.

Paar jaar

De nieuwe halte is vergelijkbaar met de oude. Zo heeft de halte overdekte abri's, zitbankjes en een digitaal informatiepaneel. Naar verwachting blijft de nieuwe halte een aantal jaar staan. Dit is afhankelijk van de planning van de herinrichting van de Spuiboulevard. De oude halte wordt opgeslagen en/of hergebruikt. Na Koningsdag halen we deze weg.

Meer informatie over de toekomst van de Spuiboulevard vindt u op www.dordrecht.nl/spuiboulevard.