Entree kant Weizigtpark station Dordrecht tijdelijk gesloten na 22.00 uur 

Aannemer Hegeman gaat de staalconstructie bouwen van de nieuwe fietsenstalling op station Dordrecht. Die stalling komt aan de kant van het Weizigtpark en deels boven de voetgangerstunnel. De entree aan de kant van het park wordt daarom afgesloten van maandag 1 juli tot en met vrijdag 12 juli 2024. De afsluiting is van 22.00 uur ‘s avonds tot 6.00 uur s ochtends en alleen op doordeweekse dagen. 

  

Zo garandeert de aannemer de veiligheid van reizigers en gebruikers van de tunnel. Als de toegang dicht is, loopt u om via de Dubbeldamseweg-Zuid. De Omleiding heeft in opdracht van Hegeman de route aangegeven met borden en ervoor gezorgd dat deze voldoende verlicht is.   

Nieuwe fietsenstalling  

Aannemer Hegeman werkt hard aan de nieuwe fietsenstalling van station Dordrecht Centraal. De stalling komt aan de kant van het Weizigtpark. Links en rechts van de tunnel heeft de aannemer al een deel van de staalconstructie gebouwd. Grote kranen hijsen de constructie op de juiste plek en die wordt daar vastgezet.  

Deze werkzaamheden moeten ook boven de reizigerstunnel plaatsvinden. Er is altijd een klein risico dat er een onderdeel losschiet. Een afscheiding vangt losse onderdelen op, maar de zware onderdelen van de stalling kunnen door de afscheiding heen vallen. Daarom voert Hegeman deze werkzaamheden uit als deze toegang dicht is, in de avond en nacht. Dan maken er zo min mogelijk reizigers gebruik van de tunnel.