'The Weeping Elephant' in de Biesbosch

‘The Weeping Elephant’ is al op veel verschillende plaatsen geweest om haar ode aan de wildernis te brengen. Zo stond ze eerder al in Amsterdam, Brussel, Hamburg en Haarlem. En nu staat ze in de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Voor de komende twee maanden heeft ze een mooie plek op een terp in de Haniapolder in de Biesbosch.

'De Huilende Olifant' is gemaakt van hout en staal. En is een kunstwerk van Jantien Mook. 

Stilstaan bij de natuur

De olifant is 5 meter hoog, 6 meter breed en weegt zo'n 2.500 kilogram. Het kunstwerk is al op verschillende plaatsen geweest om haar ode aan de wildernis te brengen. De olifant hoopt mensen te verrassen en stil te laten staan bij de schoonheid en de invloed van onze natuur waarin we allemaal met elkaar verbonden zijn. Iedereen is welkom op haar podium.

Haniapolder

De Haniapolder is onderdeel van de Nieuwe Dordtse Biesbosch. En ligt ten zuiden van de Zeedijk tussen de Oude Veerweg en de Van Elzelingenweg.

Bereikbaarheid

De locatie is bereikbaar vanaf de Van Elzelingenweg en de Oude Veerweg. Tussen deze wegen loopt een fietspad en een voetpad. Dat voetpad loopt deels over de Zuidbuitenpoldersekade waarlangs de terp ligt waar de olifant staat. Het fietspad ligt onderaan de dijk.

Parkeren

Parkeren kan bij parkeerplaats De Elzen. Vanaf de Van Elzelingenweg en de Oude Veerweg is het ongeveer een kilometer lopen naar de terp waar 'The Weeping Elephant' staat.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over 'The Weeping Elephant' op www.odetothewilderness.com/the-weeping-elephant.

The Weeping Elephant