Band tussen Dordrecht en het water zichtbaar op geluidsschermen langs N3

De bijzondere band van Dordrecht met het water. Die komt tot uitdrukking in de bijzondere geluidsschermen op viaducten langs de N3. Op de schermen zitten kleine ronde bolletjes (dedots) die samen afbeeldingen vormen van onder meer een waterpoloër, de watertoren bij Villa Augustus en schepen.

Dordrecht verdwijnt steeds meer achter (groene) geluidsschermen. Welstand heeft hiervoor aandacht gevraagd. Daarop is de gemeente op zoek gegaan naar een mooie manier om de Dordtse identiteit te laten zien. De speciale geluidsschermen zijn daarvan de uitwerking. Het ontwerp is van JAM* architecten.

Verschillende thema's

Bij de Overkampweg zijn nu de eerste bijzondere schermen geplaatst. De afbeeldingen op deze schermen gaan over water en sport. Hier zijn onder meer een waterpoloër en een schaatser afgebeeld. In april of mei volgen bij de Galileïlaan schermen rond het thema scheepsbouw.
Met het plaatsen van deze schermen ronden we de bouw van de geluidsschermen langs de N3 bij het Gezondheidspark af. Sinds september 2023 heeft Heijmans zo'n 1500 meter aan geluidsschermen geplaatst. Lees er meer over op www.dordrecht.nl/geluidsschermenN3

Amstelwijck

De bijzondere geluidsschermen komen ook bij Amstelwijck. Daar betrekken we de bewoners van de wijk en de stad bij de keuze van het ontwerp. Het thema voor de schermen daar wordt groen, blauw & natuur.

Nachtelijke afsluiting afslag 4

In de periode 8 tot en met 11 april ontruimt Heijmans de bouwplaats en haalt de tijdelijke verkeersafzettingen weg. Daarom is de afslag bij de Overkamp in die periode afgesloten van 21.00 tot 5.00 uur. Kijk ook opwww.dordrecht.nl/werkenaandeweg