Dordt loopt warm voor Nationale Sportweek

De NOC*NSF Nationale Sportweek barst deze week weer los. Dordrecht is voor het tweede jaar op rij gaststad van deze week. We willen hiermee meer mensen enthousiast maken over sport en bewegen. En het leeft dit jaar nog meer dan vorig jaar. Naast het hoofdprogramma organiseren de sportaanbieders zelf ook veel meer activiteiten. In totaal 140!

Tijdens de Nationale Sportweek kun je makkelijk kennismaken met het sportaanbod in Dordrecht. We hopen hiermee zoveel mogelijk Dordtenaren te laten genieten van sporten en bewegen. 

Zo kunnen bijvoorbeeld kinderen tussen de 4 en 8 jaar verschillende sporten uitproberen. Tijdens het Luuk Sportief Festijn in de Sportboulevard, brengt Nijntje peuters en kleuters op een speelse manier in beweging. En kunnen wandelaars en rolstoelgebruikers sport én cultuur combineren tijdens de Fred van de Pol Wandeltocht. 

Warm welkom bij sportaanbieders

Verenigingen en sportclubs bieden veel proeftrainingen en workshops aan, zoals:

  • Aggresive Inline-skaten (stuntskaten)
  • Koersbal voor 50+ers
  • Framerunning voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking
  • Afvalsuppen
  • Zwaardvechten

Dordrecht heeft op sportgebied ontzettend veel te bieden. Dat maakt de Nationale Sportweek nog eens duidelijk. En sportplezier staat daarbij voorop!

Van jong tot oud

Jongerenwerker Josiemar van de Werp is 1 van de 4 lokale sportambassadeurs van de Nationale Sportweek. Hij hoopt tijdens deze week mensen aan te steken met zijn enthousiasme over sport: "Het is niet erg als je nog niet helemaal weet waar je jezelf in kan vinden of goed kan uiten, er bestaan zo veel verschillende beweegactiviteiten. Probeer deze Sportweek eens mee te doen, want er is echt voor iedereen iets leuks, van jong tot oud".

De Nationale Sportweek vindt plaats van 15 tot en met 24 september. Meer informatie over het programma is te vinden op: dordtsport.nl/nsw23.