Schoonste Buurt van Dordrecht: Warmoezierspad wint laatste ronde van 2023

De vijfde ronde van de wedstrijd 'De Schoonste Buurt van Dordrecht' heeft zijn ontknoping bereikt. Het Warmoezierspad heeft met overtuiging deze ronde gewonnen. De afgelopen acht weken hebben vijf buurten gestreden om deze titel.

De bewoners van het Warmoezierspad gaan er dit keer met de winst vandoor. Zij hebben 56 dagen geen afval naast de container geplaatst. Bij veel buurten die meededen lag er normaal elke twee dagen wel afval naast de container. Dit is dus een mooie prestatie van de bewoners van het Warmoezierspad.

Positieve motivatie

Het doel van deze wedstrijd is om bewoners op een positieve manier te stimuleren het schoon te houden rond de container. Het bijplaatsen van afval is al jaren een uitdaging. Dit zorgt voor een rommelig straatbeeld en de afvalzakken naast de container trekken ongedierte aan.

Met deze wedstrijd kunnen buurten die deelnemen winnen door geen afval of grofvuil naast de container te plaatsen. De buurt die dit de meeste dagen achter elkaar volhoudt wint. Een speciale teller naast de container houdt het aantal dagen bij dat er geen afval naast is geplaatst.

Wedstrijd bewijst dat eenvoud werkt

De best presterende buurten worden opgenomen in de eregalerij. Met een indrukwekkende maximale score van 56 schone dagen delen Warmoezierspad, het Pearl Buck-erf en de Maasstraat de toppositie in deze eregalerij.

De winnaars van deze en eerdere rondes laten zien dat het mogelijk is om aanzienlijk meer dan veertig dagen het rond de container schoon te houden. Daarmee onderstreept het succes van de wedstrijd hoe eenvoudig het kan zijn. Tussentijds belevingsonderzoek wijst uit dat deelnemers de buurt als schoner ervaren. Bewoners geven bovendien aan zich meer in te zetten voor een schonere leefomgeving.

Ronde 6 start in januari

Op dinsdag 16 januari 2024 gaat de zesde ronde van start. De Waterhoenstraat, Nicolaasdwarsstraat, Patersweg, het Van Bosseplantsoen en het Albert Camus-erf zullen dan acht weken lang strijden om de titel 'De Schoonste Buurt van Dordrecht'.

Nieuwe buurten kunnen zich aanmelden op
www.dordrecht.nl/deschoonstebuurt. Hier zijn ook de tussenstanden en de eregalerij te bekijken.