Geld voor winterkleding via de Dordtpas

Met de winter voor de deur helpen wij ruim 3.500 kinderen (van 0 tot 18 jaar) in gezinnen waar weinig geld is. Zij krijgen eenmalig een extra tegoed van €100,- op hun Dordtpas. Hiervan kunnen ze winterkleding en -schoenen kopen bij de winkels die meedoen aan deze actie. De kinderen voor wie de actie geldt hebben hierover een brief gekregen.

Winkeliers geven korting

Van 13 november tot en met 31 december kunnen zij met hun Dordtpas bijvoorbeeld een warme jas, goede schoenen of een lekkere trui kopen. De deelnemende winkeliers geven 10 procent korting.

Beknibbelen op andere dingen

Het leven is duur, dat komt onder meer door de hoge prijzen van boodschappen en energie. Wij zien dat vooral gezinnen het moeilijk hebben. Winterkleding kopen voor de kinderen kan lastig zijn voor wie moet rondkomen met een krap budget. Als er toch een nieuwe jas of een paar laarzen moet komen, beknibbelen ouders soms op andere belangrijke dingen. Daarom steunen wij deze gezinnen.

Kindtegoed van SMS Kinderfonds

In 2024 ontvangen alle schoolgaande kinderen (van 4 tot 18 jaar) het 'gewone' kindtegoed van het SMS Kinderfonds op hun Dordtpas.

De deelnemende winkels zijn: C&A, H&M, Shoeby Centrum, Shoeby Sterrenburg, Bristol, Bibliss, Jets Favs, Pashmina & Silk, Wibra, Kind zo Blij, Jac Hensen