Crisis- en herstelfonds heeft geholpen

Het crisis- en herstelfonds heeft het afgelopen jaar zijn toegevoegde waarde bewezen. Bijna 40 Dordtse maatschappelijke organisaties hebben hiervan gebruik gemaakt. Deze organisaties kwamen in gevaar omdat door de energiecrisis alles duurder werd.

Er zijn voor net iets meer dan een miljoen euro aan aanvragen gedaan. Daarvan hebben ze 835.663 euro weggegeven. Het fonds stopt op 31 december 2023.

Wethouder Peter Heijkoop: "Met de snelle start van het crisis- en herstelfonds hebben we maatschappelijke organisaties de boodschap willen geven dat we ze door de moeilijke tijd heen zouden helpen met financiële ondersteuning. De inschatting was ook dat het alleen voor dit jaar nodig zou zijn en het fonds wordt na dit jaar dan ook niet verlengd. Het fonds heeft zijn dienst bewezen om vooral maatschappelijke organisaties binnen de welzijns-, cultuur- en sportsector overeind te houden."

Bijna 40 aanvragen

Sinds 1 januari 2023 kunnen organisaties in Dordrecht gebruik maken van het crisis- en herstelfonds. Dit doen ze via een subsidieregeling. Ze krijgen dan tijdelijke financiële hulp. Tot nu toe hebben er 38 organisaties aanvragen gedaan. Het crisis- en herstelfonds  heeft nu een bedrag van €835.663.

Maatregelen rijksoverheid

We geven de gemeentelijke vergoeding onder een voorwaarde. Organisaties moeten werken aan de doelen die in de subsidieregeling staan genoemd. Ook moeten ze zoveel mogelijk gebruik maken van de rijksregeling (TEK).

Aanvragen

Op www.dordrecht.nl/crisisfonds kunnen maatschappelijke organisaties meer informatie vinden en tot 31 december hun aanvraag doen.