Medewerkers in de kinderopvang in het zonnetje gezet

Zo'n 300 mensen die in Dordrecht in de kinderopvang werken, genoten woensdag van een feestelijke avond in de Biesboschhal. De bijeenkomst was een bedankje voor hun inzet tijdens de coronapandemie. Er was een buffet, muziek, een inspirerend betoog van prinses Laurentien en waarderende woorden van wethouder Peter Heijkoop.

Ouders ontlasten

Toen Nederland in de ban was van het coronavirus sloten veel bedrijven en organisaties de deuren en werkten medewerkers vanuit huis. Ook de basisscholen gingen dicht. In die lastige tijd bleef de kinderopvang open om zoveel mogelijk kinderen toch op te vangen en ouders te ontlasten. Zo konden ouders met een vitaal beroep hun werk blijven doen. Wethouder Peter Heijkoop sprak hiervoor woensdagavond zijn dank uit.


Waardering

Ook prinses Laurentien was woensdag naar Dordrecht afgereisd om haar waardering uit te spreken voor het werk van de kinderopvang. Zij benadrukte hoe belangrijk deze beroepsgroep is voor de ontwikkeling van kinderen. Als voorbeeld noemde ze het leren van de taal. Zij roept ouders en iedereen die met kinderen werkt op om vanaf het allereerste begin te praten tegen een kind. Het programma Taalschatten geeft hiervoor praktische tips. Dit programma is in het leven geroepen door de stichting van de prinses.