Afrit N3 en fietspad bij Gezondheidspark dicht voor geluidsschermen

De afrit van de N3 richting Papendrecht bij het Gezondheidspark gaat 11 september enkele maanden dicht. De afsluiting is nodig om geluidsschermen te plaatsen.

Geluidsscherm N3 bij Gezondheidspark Er komen groene geluidschermen langs de N3 ter hoogte van het Gezondheidspark. Dit is het gebied bij het Albert Schweitzer ziekenhuis en de Sportboulevard. De schermen maken de bouw van nieuwe woningen mogelijk in het gebied. Binnenkort start aannemer Heijmans met het werk. Daarom gaat afslag vier van de N3 vanaf 11 september tot eind 2023 dicht voor alle verkeer.

Alleen brandweer, ambulances en politie met zwaailicht kunnen van de afrit gebruik maken. Het gaat om de afslag Dordrecht-Krispijn/Crabbehof/Centrum op de N3 richting Papendrecht. Ook het fietspad aan de oostkant van de N3 gaat dicht. We sluiten het deel van het fietspad tussen de Galileïlaan en de Overkampweg af. Voor het autoverkeer en de fietsers zijn er omleidingsroutes.

Veilig en sneller

De afsluiting is nodig voor de veiligheid van de werknemers van de aannemer en voor de weggebruikers. Ook kan aannemer Heijmans het werk dan sneller uitvoeren.

Groene schermen

De geluidsschermen worden drie tot vijf meter hoog. Ze lijken op de schermen die al langs de A16 en N3 bij Amstelwijck staan. Ze krijgen een groen uiterlijk dankzij de klimplanten die erin komen. De vierendertig Italiaanse populieren bij het Gezondheidspark langs de N3 kunnen op één boom na blijven staan. Meer informatie is te lezen op www.dordrecht.nl/geluidsschermenN3.

Woningbouw

Dordrecht wil meer woningen bouwen voor zijn inwoners. Een van de plekken waar dat kan, is de Middenzone van het Gezondheidspark. Hier is plek voor zevenhonderdtwintig nieuwe huizen. De bewoners van deze woningen moeten zo min mogelijk last hebben van geluid van de N3. Om die reden plaatst Heijmans de geluidsschermen.