Omgevingsplanwijziging

Omgevingsplanwijziging

Op dit moment kunt u een reactie geven op deze wijziging(en) van het omgevingsplan:

Ontwerpwijziging Cultureel erfgoed e.a.

Wat is een ontwerpwijziging van het omgevingsplan?
Een wijziging van het omgevingsplan ligt eerst als ontwerp ter inzage. De wijziging is op dat moment nog niet definitief. Daarom noemen we dit een ontwerpwijziging van het omgevingsplan. 

Kan ik reageren op de ontwerpwijziging van het omgevingsplan? 
De gemeente wil dat inwoners, bedrijven en organisaties iets van de ontwerpversie kunnen vinden. U krijgt daarom de mogelijkheid om op de ontwerpwijziging te reageren. 
Uw reactie heet een zienswijze. U heeft 6 weken de tijd om uw zienswijze aan ons door te geven. Dit heet de 'zienswijzetermijn'. Een zienswijze indienen doet u aan de gemeenteraad. In de bekendmaking van de ontwerpwijziging leest u hoe dit werkt.   

Van ontwerpwijziging naar wijzigingsbesluit
Het college van burgemeesters en wethouders bekijkt de binnengekomen zienswijzen. Het college weegt de voor- en nadelen af. Ook bekijkt ze welke gevolgen er zijn voor inwoners en voor de fysieke leefomgeving. Het kan voorkomen dat we de ontwerpwijziging hierdoor nog aanpassen. De gemeenteraad stelt het omgevingsplan daarna vast. Als het omgevingsplan is vastgesteld volgt er opnieuw een bekendmaking. 

Bent u het niet eens met het wijzigingsbesluit?
Heeft u een zienswijze ingediend en bent u het niet eens met het besluit hierop? Dan kunt u opnieuw reageren. Uw reactie heet dan een beroepschrift. Voor het indienen hiervan krijgt u 6 weken de tijd. Dit heet de 'beroepstermijn'. Een beroepschrift indienen doet u bij de Raad van State. In de bekendmaking van het vastgestelde omgevingsplan leest u wie beroep kan instellen en hoe dat werkt.