Vrijwilligers

Ook inwoners zelf geven elkaar ondersteuning. Bijvoorbeeld met mantelzorg voor een familielid of bekende. Of met vrijwilligerswerk. De gemeente biedt ondersteuning aan mantelzorgers en vrijwilligers.

Ondersteuning

Bent u vrijwilliger en heeft u ondersteuning nodig of wilt u aan de slag als vrijwilliger? INZET078! levert informatie, advies en bemiddeling bij vrijwilligerswerk en inzet.

Vrijwilligersprijs

Aan het eind van elk jaar reikt het gemeentebestuur de Vrijwilligersprijs uit als blijk van waardering. Deze prijs is bedoeld voor instellingen, organisaties of groepen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor het vrijwilligerswerk in het betreffende jaar.

Vrijwilligersverzekering

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat alle vrijwilligers verzekerd zijn. Daarom heeft de gemeente Dordrecht een gemeentebrede verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in Dordrecht. Ook voor mantelzorgers is de aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers van toepassing.

Voor wie is de vrijwilligersverzekering bedoeld?

De vrijwilligersverzekering is bedoeld voor vrijwilligers van organisaties in de gemeente Dordrecht die in organisatorisch verband vrijwilligerswerk verrichten.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de vrijwilligersverzekering of wilt u weten wat u moet doen bij een schade of ongeval? Download dan de folder.

Folder vrijwilligersverzekering Drechtsteden (pdf, 11266 kB)

Schade of ongeval melden?

Download het schadeformulier (pdf, 198 kB)