Winst 8e ronde 'Schoonste Buurt van Dordrecht' gaat naar Pieter de Hoochstraat

De bewoners hielden het maar liefst 31 dagen schoon rond de container in hun straat. Daarmee winnen ze ronde 8 van de 'Schoonste Buurt van Dordrecht'.

Acht weken lang ging de Pieter de Hoochstraat de strijd aan met de Nicolaasdwarsstraat, Meindert Hobbemastraat, Waalstraat en de IJsselstraat. In elk van deze straten hield een speciale teller bij hoeveel dagen bewoners geen afval of grofvuil naast de containers hadden geplaatst. Met 31 'schone dagen' kwam de Pieter de Hoochstraat als winnaar uit de strijd.

Positieve prikkel

Afval naast de containers is al lang een doorn in het oog van inwoners. Het zorgt voor een slordig straatbeeld en trekt ongedierte aan. In veel buurten staat er elke 2 dagen afval bij de container. De Schoonste Buurt-wedstrijd motiveert bewoners op een leuke manier om de eigen buurt netjes te houden. 

Samen voor een schone buurt

De bewoners aan de Pieter de Hoochstraat en andere deelnemers van de Schoonste Buurt-wedstrijd bewijzen dat het mogelijk is om zelf de omgeving rond de container schoon te houden. Ook na de wedstrijd geven bewoners aan dat ze hun buurt schoner vinden. En zijn zij vaker bereid om zich in te zetten voor een opgeruimde buurt.

Ronde 9 van start

Op 2 juli gaat de 9e ronde van de Schoonste Buurt van start in de Generaal S.H. Spoorstraat, Schipbeekstraat, Volkerakweg 1, Volkerakweg 2 en Lijnbaandwarsstraat. Benieuwd welke straat er deze ronde aan kop gaat? Of wil je jouw straat opgeven voor de Schoonste Buurt van Dordrecht? Ga naar dordrecht.nl/deschoonstebuurt