Nieuwe elektriciteitskabel Zuidhoven

Stedin is de energienetbeheerder in onze regio. Zij zorgen ervoor dat wij gas en elektriciteit hebben om te wonen, werken en leven. Door de energietransitie maakt iedereen meer gebruik van zonnepanelen, elektrische auto’s en elektrische apparaten. De vraag naar (en het terugleveren van) elektriciteit op het elektriciteitsnet neemt hierdoor enorm toe. Stedin legt in Zuidhoven een nieuwe elektriciteitskabel aan, waarmee zij het elektriciteitsnet verzwaren. De nieuwe kabel loopt grofweg van de hoek van de Krispijnseweg, via de Campanula en Spirea door tot het spoor bij Muziekcentrum Fidus.

Boren

Het werk start op 9 juli 2024 en is eind 2024 klaar. Stedin voert het werk in delen uit. Ze boren voor de zomervakantie vier kabelsleuven. Het boren levert weinig hinder voor de omgeving op. Verkeersregelaars helpen bij de wegafzettingen. Voor het werk start, worden afzethekken en borden geplaatst. Rond de Hugo Van Gijnweg worden fietsers op 25 juli omgeleid.

Na de zomervakantie zorgt Stedin dat de kabels die door de boringen zijn getrokken, aan elkaar worden verbonden. Daarvoor moet Stedin wel een aantal delen van de straat open maken.