Ik heb een initiatief

U heeft een idee of een al wat verder uitgedacht plan voor Dordrecht? Bekijk op deze pagina hoe u een initiatief kunt indienen. Dan gaan we met u in gesprek over de uitvoering van uw idee.

Van idee tot uitvoering

Een initiatiefnemer heeft vaak al langere tijd, en soms samen met anderen, een idee of plan. Maar is uw initiatief uit te voeren? U kunt contact opnemen om uw idee met ons te bespreken. Dat kan door:

  • te bellen naar onze klantenservice via telefoonnummer 14 078
  • het invullen van het aanvraagformulier
  • direct uw idee met een wethouder of medewerker van de gemeente te bespreken

Na het ontvangen van uw idee verbindt ons 'initiatieventeam' u aan een medewerker. Binnen 10 dagen nemen wij contact met u op om kennis te maken en uw idee te bespreken. Tijdens dit gesprek onderzoeken we of het idee gewenst en haalbaar is. Is een idee niet haalbaar dan bespreken we dit met u. Als een initiatief wel haalbaar is kan het proces starten. Samen met u schatten we in of het plan simpel uit te voeren is of juist heel ingewikkeld. Dit proces bespreken we met u. Wij hebben het proces voor u in een afbeelding beschreven. Hierop kunt u alle te nemen stappen zien.

Vragen over initiatieven in Dordrecht? Neem dan contact op met ons initiatieventeam door een e-mail te sturen naar initiatieventeam@dordrecht.nl