Ik heb een initiatief

U heeft een idee of een al wat verder uitgedacht plan voor Dordrecht? Bekijk op deze pagina hoe u een initiatief kunt indienen. Dan gaan we met u in gesprek over de uitvoering van uw idee.

Van idee tot uitvoering

Een initiatiefnemer heeft vaak al langere tijd, en soms samen met anderen, een idee of plan. Maar is uw initiatief uit te voeren? U kunt contact met ons opnemen om uw idee met ons te bespreken. Dat kan via een aantal manieren:

  • door te bellen naar onze klantenservice via telefoonnummer 14 078.
  • door het invullen van het aanvraagformulier.
  • door direct uw idee met een wethouder of medewerker van de gemeente te bespreken.

Na het ontvangen van uw idee verbindt ons 'initiatieventeam' u aan een medewerker. Binnen 10 dagen nemen wij contact met u op om kennis te maken en uw idee te bespreken. Tijdens dit gesprek onderzoeken we of het idee gewenst en haalbaar is. Is een idee niet haalbaar dan wordt dit met u besproken. Als een initiatief wel haalbaar is kan het proces starten. Samen met u schatten we in of het plan simpel uit te voeren is of juist heel ingewikkeld. Dit proces wordt met u besproken. Wij hebben het proces voor u in een afbeelding beschreven. Hierop kunt u alle stappen zien die er genomen moeten worden.

Aanvragen

U kunt uw initiatief digitaal indienen via ons aanvraagformulier.