Markten en promotieactiviteiten

Markten en promotieactiviteiten vallen beiden onder ambulante handel. Net als de kermis, het circus en andere mobiele ondernemingen. Vaak is er een vergunning nodig voor ondernemingen met een mobiele kraam.

Weekmarkten en marktstandplaatsen

Dordrecht heeft elke vrijdag en zaterdag een bekroonde weekmarkt in het centrumgebied. Daarnaast staat er elke week op dinsdag een markt op het Damplein in Dubbeldam. Dordrecht kent in totaal dus drie weekmarkten waarvoor u een standplaats kunt aanvragen:

  • Dubbeldam op het Damplein op dinsdag van 08.00 tot 12.30 uur
  • Centrummarkt op het Statenplein en de Sarisgang op vrijdag van 08.00 tot 16.00 uur
  • Centrummarkt op het Statenplein en de Sarisgang op zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur

Lees meer over de weekmarkten en het aanvragen van een marktstandplaats.

Standplaatsen en aanvragen vergunning(en)

Ondernemers die vanuit een kraam of wagen goederen en/of diensten verkopen op of aan de (openbare) weg, hebben een standplaatsvergunning nodig. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een oliebollenkraam, een bloemen- en plantenkiosk, een viskiosk, een loempiakraam, een fietsende ijscoman et cetera. De gemeente Dordrecht hanteert enkele verschillende standplaatsen en standplaatsvergunningen.

Lees meer over standplaatsvergunningen

Proefmonsters en testers uitdelen?

Proefmonsters en testers uitdelen mag in Dordrecht alleen op de daarvoor aangewezen plekken. Hiervoor is een vergunning voor een informatiestandplaats nodig.

Lees meer over informatiestandplaatsvergunningen

Huis-aan-huis verkopen?

Voor ondernemers die geen vaste standplaats hebben en lopend of rijdend hun goederen en/of diensten verkopen is een ventvergunning nodig.

Lees meer over ventvergunningen

Contact met de Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid

De Omgevingsdienst Zuid-Holland-Zuid neemt - op de weekmarkten na - de meeste vergunningsaanvragen in behandeling. Neem contact met hen op om te kijken wat ze voor u kunnen betekenen.

Contact met het Marktkantoor

Heeft u als ondernemer vragen over de weekmarkten? Neem dan contact op met de afdeling Stadsmarkten via telefoonnummer 078 613 26 45 (zij zijn van dinsdag tot en met zaterdag te bereiken tussen 9.00 en 15.00 uur).