Wijkmanagers

In Dordrecht heeft elke wijk een wijkmanager. Hij of zij is de contactpersoon van de gemeente voor uw wijk. Heeft u vragen over wonen of samenleven in uw wijk? De wijkmanager denkt met u mee.

Direct naar

Dordrecht heeft verschillende wijken: Binnenstad, Noordflank-Lijnbaan, Reeland, Staart, Krispijn, Wielwijk, Crabbehof, Dubbeldam, Stadspolders, Sterrenburg. De wijkmanagers hebben de Binnenstad opgedeeld in het Centrum en de 19e-eeuwse Schil. 

Elke wijk heeft een eigen wijkmanager. De wijkmanager is de contactpersoon van de gemeente voor uw wijk. In het overzicht verderop ziet u wie de wijkmanager is van uw wijk.

Vragen

Met wat voor vragen kan de wijkmanager u helpen? In het algemeen gaat dat om vragen over de leefbaarheid in de wijk. Over wonen en samenleven in de wijk. Ervaart u overlast of maakt u zich zorgen over de veiligheid? Misschien heeft u vragen over de ontwikkelingen in de wijk of uw buurt. Welke voorzieningen zijn er voor kinderen en jongeren of voor ouderen? Ook met uw ideeën of wensen voor uw wijk kunt u met de wijkmanager in gesprek.

Wijkmanagers

In het overzicht hieronder ziet u wie de wijkmanager is van uw wijk. 

Wijk   Wijkmanager
Centrum   Chris Hoogerwaard
Schil (19e eeuwse)   Wilma Wubben
Noordflank-Lijnbaan   Liesbeth van der Giessen
Reeland   Marjan van den Hoek
Staart   Wilma Wubben
Dubbeldam   William Jacobs
Stadspolders   William Jacobs
Sterrenburg   Peter van der Linden
Crabbehof   Angelique Meijer
Krispijn   Max Suart
Wielwijk   Jacqueline Gommans

Contact

Wilt u contact met de wijkmanager van uw wijk? Alle wijkmanagers zijn te bereiken via:

U komt de wijkmanager regelmatig tegen in uw wijk.

Op de hoogte blijven

Op de hoogte blijven van wat er speelt in uw wijk? 

Overige vragen

Meldingen openbare ruimte via Fixi

Gebreken en ongemakken in de openbare ruimte meldt u via Fixi. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte lantaarn(paal), een gat in het wegdek of een omgevallen boom. 

Wijkwens

Heeft u een idee om uw wijk, buurt of straat leefbaarder, schoner of veiliger te maken? Bijvoorbeeld een straatspeeldag, extra groen in de straat of kunst in de wijk? Met een Wijkwens kunt u dat samen met de buurt mogelijk maken. 

Groen en voorzieningen

Heeft u vragen of ideeën over de buitenruimte? Dan brengt de wijkmanager u in contact met de beheerder van uw wijk. Samen met  buurtbewoners kunt u ook zelf een deel van het groen in uw wijk onderhouden. Kijk voor de mogelijkheden op Samen voor een schone en prettige buurt

Dordt Onderneemt

Bent u ondernemer of wilt u een zaak starten? Kijk dan eens bij het onderdeel Ondernemers op deze website. De accountmanagers van Dordt Onderneemt helpen u graag verder.

Sociaal Wijkteam Dordrecht

Het Sociaal Wijkteam is er voor Dordtenaren van elke leeftijd. U kunt er terecht met alle vragen waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt. Zoals vragen over de opvoeding van uw kind of vragen over zorg en ondersteuning voor ouderen. U vindt het Sociaal Wijkteam op verschillende plekken in de wijk: in het wijkcentrum, bij de huisarts of het consultatiebureau, bij de kinderopvang of op school. Voor contact met een sociaal wijkteam in uw buurt kijkt u op de website www.swtdordrecht.nl.

Overlast melden

Overlast in de wijk is vervelend. Vaak kan een gesprek helpen. Luisteren naar elkaar en wederzijds begrip kan overlast voorkomen. Soms is het nodig om overlast te melden. Op de pagina Overlast melden leest u waar u terecht kunt.