Werk aan de weg

Wij werken aan een veilige, leefbare en levendige stad. Tijdens werkzaamheden en evenementen kan verkeershinder ontstaan. We zorgen voor omleidingsroutes waar dat nodig is. Ook stemmen we werkzaamheden en evenementen op elkaar af.

Op deze pagina vermelden we de wegafsluitingen die langer duren dan enkele dagen en/of die tot grote verkeershinder kunnen leiden. U vindt hier een overzicht van alle wegwerkzaamheden die het komende jaar in Dordrecht plaatsvinden.

Overlast bij werk aan de weg? Meld het ons.

Natuurlijk proberen we voor zo weinig mogelijk overlast te zorgen. Helaas lukt dat niet altijd. Staat een omleiding niet goed aangegeven? Heeft u overlast van obstakels op de weg of vindt u een tijdelijke situatie niet overzichtelijk? U kunt 24/7 een melding doen via Fixi. We kijken dan hoe het beter kan.
 

Werk aan de weg (in uitvoering of gepland)

Adelaarstraat en zijstraten
 • Uitvoering: Het totale project wordt uitgevoerd van 19 juni 2023 t/m 26 januari 2024. Als de planning wordt aangepast vermelden we dat op de website.

We verbeteren het riool in de Adelaarstraat. Ook vervangen we de riolen in de zijstraten van de Adelaarstraat. Dat doen we in fasen. Eerst is de Adelaarstraat aan de beurt. Daarna de zijstraten in deze volgorde: Havikstraat, Buizerdstraat, Wouwstraat, Valkstraat, Snipstraat, Pluvierstraat, Kokmeeuwstraat, Roerdompstraat.

Tegelijk sloopt Woonbron oude flats aan de Noordendijk en bouwen ze daar nieuwe flats. Hierdoor zijn Havikstraat en Buizerdstraat moeilijker bereikbaar.

Adelaarstraat

De Adelaarstraat is in beide richtingen dicht van 19 juni t/m 21 juli 2023. De stoep blijft open voor voetgangers en fietsers (lopend).

Omrijden auto's: via Billitonstraat - Ceramstraat

Valkstraat

De Valkstraat is in beide richtingen dicht van 19 juni t/m 30 juni 2023. De stoep blijft open voor voetgangers en fietsers (lopend).

Omrijden auto's: via Noordendijk

Wouwstraat

 • Geen Melvin nr. bekend

De Wouwstraat is in beide richtingen dicht van 26 juni t/m 21 juli 2023. De stoep blijft open voor voetgangers en fietsers (lopend).

Omrijden auto's: via Noordendijk

Havikstraat

De Havikstraat is in beide richtingen dicht van 14 augustus t/m 15 september 2023. De stoep blijft open voor voetgangers en fietsers (lopend).

Omrijden auto's: via Sperwerstraat en Noordendijk

Buizerdstraat

De Buizerdstraat is in beide richtingen dicht van 11 september t/m 29 september 2023. De stoep blijft open voor voetgangers en fietsers (lopend).

Omrijden auto's: via Noordendijk

Pluvierstraat

De Pluvierstraat is in beide richtingen dicht van 13 oktober t/m 1 november 2023.

Omrijden auto's: via Billitonstraat

Snipstraat

De Snipstraat is in beide richtingen dicht van 6 november t/m 17 november 2023. De stoep blijft open voor voetgangers en fietsers (lopend).

Omrijden auto's: via Billitonstraat

Kokmeeuwstraat

De Kokmeeuwstraat is in beide richtingen dicht van 27 november t/m 15 december 2023. De stoep blijft open voor voetgangers en fietsers (lopend).

Omrijden auto's: via Billitonstraat

Roerdompstraat

De Roerdompstraat is in beide richtingen dicht van 11 december 2023 t/m 26 januari 2024. De stoep blijft open voor voetgangers en fietsers (lopend).

Omrijden auto's: via Ceramstraat en Adelaarstraat

Adelaarstraat werkzaamheden

 

Dordtse Mijl: Verbeteren van de entree tot de stad tussen Laan der Verenigde Naties en Dokweg
 • Uitvoering: 2022-2023 in fasen
 • 27 mei t/m 2 juni 2023: Onderhoud aan de Laan der Verenigde Naties. Er zijn minder rijstroken beschikbaar.
  Melvin nr. 233317
 • 25 t/m 26 mei 2023: Herinrichting Wilgenbos. Er geldt een snelheidsbeperking. 
  Melvin nr. 2233307.

De Dordtse Mijl is een belangrijke weg naar het centrum. We willen de route beter en mooier maken. Hier lees je wat er allemaal gaat gebeuren. Of bekijk het animatiefilmpje over de plannen rond de Dordtse Mijl.

Binnenkort komt er een betere indeling van de weg met nieuw asfalt en een nieuw fietspad. Als die werkzaamheden beginnen, dan zullen we u dit vertellen.

Wilt u op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Download dan de app Dordtse Mijl in de Playstore of de Appstore.

Dordtse-Mijl-werkzaamheden

 

 

 

 

Patersweg: Herinrichting
 • Uitvoering 2022-2023 in fasen en in delen.
  Fase 7: 25 mei t/m 7 juli 2023
 • Melvin nr. 234013 

De Patersweg wordt een fietsstraat. Auto's zijn er te gast. De rijbaan wordt smaller en de parkeerplaatsen worden breder. Ook worden er bomen geplant. De uitvoering gebeurt in fasen.

In fase 7 is de Patersweg afgesloten tussen Adriaan van Ostadestraat en Frans Halsstraat.

 • Omrijden via Albert Neuhuysstraat - Matthijs Marisstraat – Johannes Bosboomstraat – Willem Roelofsstraat – Henriette Ronnerstraat – of Patersweg - Adriaan van Ostadestraat - Rembrandtlaan – Frans Halsstraat.

Hier leest u wat er allemaal gebeurt.

Patersweg werkzaamheden

 

Markettenweg: Bouwwerkzaamheden
 • Uitvoering: 5 juni 2023 t/m 1 maart 2024
 • Melvin nr. M230984

Er wordt gebouwd aan de Markettenweg. Daarom is deze weg in beide richtingen dicht tussen Weizigtweg en P&R. Er is een tijdelijke fietsenstalling achter het station.

 • Omrijden:
  Fietsers: De tijdelijke fietsenstalling is bereikbaar via Weizigtweg.
  Auto's: P&R blijft bereikbaar. Parkeren op de Markettenweg is niet mogelijk. 

Markettenweg werkzaamheden

 

Zomerkermis: Evenement
 • Uitvoering:  13 juni t/m 26 juni

Het is kermis in de stad. De Spuiboulevard is daarom afgesloten tussen Spuihaven en Spuiweg.  Parkeergarage Spuihaven is open, maar voor auto's is de binnenstad lastig bereikbaar. Kom daarom zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer.

Als u van buiten de stad komt, volg dan de gele omleidingsborden.

Kermis op de Spuiboulevard 

 

Hazelaarlaan: Verplaatsen pompput riolering
 • Uitvoering: 10 mei t/m 28 juli 2023
 • Melvin nr. M197024

We verplaatsen een pompput voor de riolering. Daarom is de Hazelaarlaan tussen Dubbelsteynlaan Oost en Hazelaarlaan nr. 6  in beide richtingen dicht. De Hazelaarlaan is wel toegankelijk vanaf de Oudendijk. Voor voetgangers is een tijdelijke brug gelegd tussen Dubbelsteynlaan en Hazelaarlaan.

 • Omrijden via Dubbelsteynlaan Oost – Provinciale Weg – Oudendijk – Hazelaarlaan
 • Voetgangers kunnen van Dubbelsteynlaan naar Hazelaarlaan en omgekeerd via een tijdelijke brug.

Hazelaarlaan-werk aan de weg
 

N3
 • Uitvoering:
  N3 dicht van A15 naar A16: 29 mei 20.00 uur t/m 30 mei 05.00 uur 
  N3 dicht van A16 naar A15: 31 mei 20.00 uur t/m 1 juni 05.00 uur
 • Melvin nr. 223243 / 224106

In opdracht van Rijkswaterstaat doet het bedrijf Van Doorn onderhoud op de N3. Ze maaien de bermen en maken asfalt, borden en kolken schoon. Daarom is de N3 één nacht per rijrichting helemaal dicht tussen de aansluiting met de A15 en de aansluiting met de A16. Het fietspad blijft in beide richtingen open.

 • Omrijden auto's: Via A59-A27 en via A16–A15. Bestemmingsverkeer wordt via gemeentewegen omgeleid. Volg de borden langs de weg.

N3 werkzaamheden

 

Haringvlietbrug (A29): Dicht in juni en juli
 • Uitvoering: 9 juni 22:00 t/m 28 juli (uitloop tot 4 augustus) 2023
 • Melvin nr. F1002243

In 2023 renoveert Rijkswaterstaat de Haringvlietburg op de A29. De brug is al open sinds 1964. Veel onderdelen zijn aan vervanging toe. In juni en juli werkt Rijkswaterstaat aan de bewegende klep van de brug. Daarom is de brug van 9 juni tot en met 28 juli helemaal afgesloten. Als de werkzaamheden uitlopen is de brug tot en met 4 augustus afgesloten.

 • Omrijden:
  ​​Fietsers/voetgangers: Bij de brug is een tijdelijke fietspont voor fietsers en voetgangers. Deze pont vaart van maandag tot en met zaterdag tussen 06.00 en 20.00 uur en op zondagen tussen 11.00 en 20.00 uur.

  Openbaar vervoer: De dienstregeling wordt aangepast en omgeleid. Kijk hier voor informatie over de omleidingen van Connexxion en hier voor informatie over de omleidingen van Arriva. 

  Auto's: Omrijden via Haringvlietdam (N57) en A16. Hierdoor kan bij Dordrecht file ontstaan. Daarom is een tijdelijke extra rijstrook aangelegd tussen de Drechttunnel en de afrit naar de Kiltunnel. De Kiltunnel is in deze periode tolvrij. 

Meer informatie op de website van Rijkswaterstaat, deze digitale nieuwsbrief en via social media zoals Facebook en Twitter.

haringvlietbrug-werkzaamheden

 

Krispijnseweg: Vervangen van het asfalt en verbeteren van de veiligheid
 • Uitvoering: 27 maart t/m eind oktober 2023 in fasen en in delen
 • Melvin nr.: 18312/187356/187359

Het asfalt van de Krispijnseweg is versleten. Daarom komt er nieuw asfalt. Tegelijk maken we het veiliger en komt er meer aandacht voor fietsers. Ook komt er meer groen.

De werkzaamheden zijn op 27 maart gestart. Daarbij zijn omleidingen ingesteld. Deze omleidingen leiden tot onveilige situaties voor voetgangers en fietsers. Daarom regelen vanaf 7 april 05.00 uur verkeersregelaars het verkeer op het kruispunt Brouwersdijk. De verkeerslichten worden uitgeschakeld.

In de week na Pasen gaat de Krispijnseweg vanaf de Laan der Verenigde Naties tot het J.P. Heijeplein en tussen Brouwersdijk/Jacob Marisstraat en Prinses Julianaweg/Prinses Margrietstraat helemaal dicht voor autoverkeer. Deze afsluiting zal naar verwachting enkele weken duren. Voetgangers, fietsers, bussen en hulpdiensten kunnen wel gebruik maken van de weg. Verkeersregelaars begeleiden het afgezette gebied dag en nacht. Het benzinestation en de winkels op de Krispijnseweg blijven bereikbaar.

Hier leest u wat er allemaal gaat gebeuren.

Wilt u op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt aan de Krispijnseweg? Download dan de app Krispijnseweg in de Playstore of de Appstore.

Krispijnseweg

 

Varkenmarkt: Herstraten
 • Uitvoering: Fase 1: 15 mei t/m 6 juli 2023, Fase 2: 14 augustus t/m 26 september 2023
 • Melvin nr. M225735

De Varkenmarkt heeft geleden onder het bouwverkeer van de Engelenburgerbrug. Daarom gaan we de stenen opnieuw leggen tussen de Houttuinen en de Vismarkt. En we maken van dit stuk ook een éénrichtingsweg. We doen dat in 2 fasen. De weg tussen Vleeshouwerstraat en Tolbrugstraat is dan dicht in beide richtingen.

 • Omrijden via Engelenburgerbrug – Nieuwe Haven – Aardappelmarkt - Varkenmarkt

Varkenmarkt werkzaamheden

 

Komatistraat/Ambonstraat: Onderhoud riolering
 • Uitvoering: 22 mei t/m 21 juli 2023
 • Melvin nr. 222430

We werken aan het onderhoud van de riolering. Komatistraat en Ambonstraat zijn dicht in beide richtingen.​​​​​

 

Komatistraat

 

Korte Nieuwstraat/Museumstraat/Vest: Onderhoud riolering

We werken aan het onderhoud van de riolering. Zo voorkomen we wateroverlast in de straat. We werken in fasen. Steeds is een ander deel van het de straat hierdoor gedeeltelijk dicht.

Fase 1: Museumstraat

 • Uitvoering Uitvoering 8 mei t/m 19 mei 2023, verlengd t/m 30 mei 2023 
 • Melvin nr. 222395

De Museumstraat is vanaf de kruising met de Korte Nieuwstraat dicht in beide richtingen. De Korte Nieuwstraat is alleen bereikbaar vanaf de Vest. Het Dordrechts Museum blijft bereikbaar.

 • Omrijden via Museumstraat – Lastig Eendstraat – Augustijnenkamp - Nieuwstraat

Fase 2: Korte Nieuwstraat

 • Uitvoering 15 mei t/m 2 juni 2023
 • Melvin nr. 222417

Omrijden via Museumstraat - Korte Kolfstraat - Vest. 

Fase 3: Kruising Korte Nieuwstraat - Vest

 • Uitvoering: 12 juni t/m 23 juni 2023
 • Melvin  nr: M222419

Ter hoogte van de Korte Nieuwstraat is de Vest in beide richtingen dicht.  Het Dordrechts Museum is gewoon bereikbaar.

 • Omrijden vanaf Sint Jorisbrug via Sint Jorisweg – Singel – Hallincqlaan -  Stooplaan – Oranjelaan – Vrieseweg – Toulonselaan – Burg. De Raadtsingel - Johan de Wittstraat – Vest – Korte Kolfstraat

Korte Nieuwstraat

 

Godfried Schalkensingel
 • Uitvoering fase 4: 27 mei t/m 16 juni
 • Melvin nr. 175296

We vervangen hier de riolering. Daarom wordt steeds een ander deel in beide richtingen afgesloten tussen de Sint Jorisweg en de kruising met Ameliahof en Chris J. Walsonstraat.

 

Fase 4: Afsluiting kruising Godfried Schalckensingel – Ameliahof

 • Auto's rijden om via Sint Jorisweg – Matena's pad – Amaliahof of Groenedijk – Chris J. Walsonstraat

 ​​​​​U leest hier hoe we de vervanging van de riolering aanpakken.

Godfried-Schalckensingel- werkzaamheden

 

Galileïlaan: Herinrichting spoorwegovergang 
 • Uitvoering: 19 september 2022 t/m 9 mei 2023, verlengd t/m 2 juni 2023

Station Dordrecht Zuid krijgt een grote opknapbeurt. Ook richten we de spoorwegovergang opnieuw in. Het fietspad aan de zuidkant van de Galileïlaan is tot en met 8 mei dicht. Om-en-om is één rijstrook beschikbaar voor autoverkeer. Voor vrachtverkeer is de Galileïlaan tot en  met 8 mei dicht tussen Talmaweg en Kapteynweg.

In beide richtingen is vanaf 8 mei één baan open in de tunnel. In het weekend van 18 tot 21 mei kunt u gewoon gebruikmaken van de tunnel. Van 22 mei tot en met 2 juni is weer één baan open in beide richtingen.

Galileïlaan - werkzaamheden

 

 

 

 

Lijnbaan en omgeving: Vervangen van kabels en leidingen

Op de Lijnbaan tussen bioscoop Kinepolis en de Noordendijk vervangt Stedin oude elektrakabels en gasleidingen.

De parkeergarage, het Energiehuis en de bioscoop blijven bereikbaar via de Biesboschstraat. Ook de parkeerplaats van Volt aan de Lijnbaan blijft bereikbaar.

Volg de omleidingsborden.

Energieplein werkzaamheden

 

 
Tesselschadestraat en omgeving: herinrichting van de straten
 • Uitvoering: november 2023 t/m april 2024

We gaan de rijbanen herstraten met bestaande klinkers en de stoepen opnieuw inrichten met nieuwe tegels. Parkeren kan straks op de stoep in parkeervakken. We richten de speelstraat in de Brederodestraat opnieuw in met meer groen.. Lees hier de antwoorden op de vragen die bewoners ons hierover gesteld hebben.

Wilt u op de hoogte blijven van alles wat er gebeurt? Download dan de app Tesselschadestraat eo in de Playstore of de Appstore.

 

Tesselschadestraat-eo-werkzaamheden