We bouwen aan de nieuwe Spuiboulevard

De komende jaren bouwen we aan de nieuwe Spuiboulevard. Het wordt een mooie prettige plek om te wonen en te verblijven.

Rond de nieuwe Spuiboulevard komt een levendige en groene stadswijk. Oude kantoren maken plaats voor ruim 500 woningen. Op de nieuwe boulevard komt veel groen, dat belangrijk is voor het klimaat en de natuur. De fietser en wandelaar krijgt volop de ruimte, terwijl er minder plaats is voor de auto. En aan de Spuiboulevard komt het nieuwe Huis van Stad en Regio. Zo maken we onze stad nóg mooier!

De eerste werkzaamheden worden zichtbaar in de zomer van 2022. We starten dan met de sloop van de oude kantoren van de Belastingdienst, de Rabobank en de parkeergarage Veemarkt. Hier staat in 2025 het nieuwe Huis van Stad en Regio. Dit wordt een plek om te werken en elkaar te ontmoeten. Het huidige Stadskantoor blijft nog even open tot het nieuwe klaar is. Op deze plek en de Hellingen komen daarna ruim 500 woningen rondom groene hoven.

Visie Spuiboulevard

De basis voor het bouwen aan de nieuwe Spuiboulevard ligt in de 'Visie Spuiboulevard uit 2018' (pdf: 6MB). Deze is door de gemeenteraad vastgesteld. De uitvoering start in de zomer van 2022 en we verwachten in 2028 klaar te zijn.

Geschiedenis

In januari 2018 hebben wij met een groep inwoners, ondernemers, studenten, architecten en medewerkers een uitgebreide verkenning gemaakt in de wijk Schil-West. Deze visie is daar een uitwerking van. Dit heeft veel goede ideeën en plannen opgeleverd voor het gebied. Deze plannen zijn samen met Stichting de stad verder uitgewerkt.

Huis van Stad en Regio

Levendige en groene stadswijk

Impressie - Huis van Stad en Regio 300x200 Impressie - Levendige en groene stadswijk 300x200
Het Huis van Stad en Regio is het eerste grote bouwproject aan de Spuiboulevard en is het voorjaar van 2025 klaar. Lees meer. Aan de Spuiboulevard komen ruim 500 woningen rondom groene hoven. Een prettige plek om te wonen. Lees meer.

Groene en autoluwe Spuiboulevard

Parkeergarage Veemarkt

Impressie - groene en autoluwe Spuiboulevard 300x200 Impressie - Veemarkt 300x200
Meer groen, meer ruimte voor fietsers en voetgangers en minder ruimte voor auto's. Lees meer. Op 27 juni 2022 sluit parkeergarage Veemarkt voorgoed. De garage wordt gesloopt. Lees meer.